RUS STRATEJİSTTEN FLAŞ AÇIKLAMA...

Putin'in en yakınındaki isimlerden Rus stratejist Alexandr Dugin, Ankara'da birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 00:18
RUS STRATEJİSTTEN FLAŞ AÇIKLAMA...

Putin'e en yakın isimlerden Alexandr Dugin NATO ile ilgili gelen bir soruya " TBMM'yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil" şeklinde cevap verdi.

Rus stratejist Gudin, AKP grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Gudin, Türkiye ve NATO ilişkileri hakkında yöneltilen bir soruya "Kimin sizin yanınızda olduğu, kimin sizin dostunuz olduğu, kimin düşmanınız olduğuna siz karar vereceksiniz. Türkiye parlamentosunu, TBMM'yi bombalayan insanların arkasında kimlerin durduğunu biliyorsunuz. Bu Rusya değil kesinlikle" şeklinde yanıtladı. 
PUTİN STRATEJİK ORTAKLIK TEKLİF EDİYOR
Rus stratejist ve siyaset bilimci Aleksandr Dugin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye stratejik ortaklık teklif ettiğini ve dostluk elini uzattığını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mesajı olup olmadığı sorusu üzerine Dugin, Putin'in sözlü mesaj göndermediğini, hareketleriyle zaten mesaj verdiğini belirtti. Bazı kişilerin söylediklerinden daha fazla işler yaptığını vurgulayan Dugin, " Sayın Putin'in en önemli mesajı Türkiye'ye stratejik ortaklık teklif ediyor ve dostluk elini uzatıyor. Bunu zaten herkes biliyor. Stratejik ortaklığın anlamı nedir? Bunu uzman kişiler ve entellektüel kesimin araştırması lazım." ifadesini kullandı. 
HEMEN HAREKETE GEÇİYORLAR...
Türkiye'nin NATO'dan çıkıp çıkmaması gerektiği sorusu üzerine Dugin, bunu sadece Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin karar verebileceğini kaydetti.
Rus stratejist ve siyaset bilimci Aleksandr Dugin, "(15 Temmuz'da) Türkiye'deki iç aktörlere yapılan destekler gösteriyor ki amaç Türkiye'yi parçalamaktı. Maksat iç karışıklık çıkararak Türkiye'yi bölmek ve haritadan silmekti." dedi. Dugin, Rusya ve Türkiye arasında bir yakınlaşma olduğu zaman, bazı kesimlerin hemen bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Dugin, " Bu aslında ABD hegemonyasına ve egemenliğine karşı olan bir düşünce tarzı, yeni avrasyacılık. Rusya ve Türkiye yakınlaşması olduğu zaman, ABD ve Batı dünyası hemen bundan rahatsız oluyor; bunu bozmak için de elinden geleni yapıyor." ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2016 12:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol