Rahip Brunson'un Amacını Açıkladı!

Posta yazarı Nedim Şener, serbest bırakılmaması nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulayacağını açıkladığı, ABD'li rahip Andrew Brunson'ın iddianamede "Kürtleri Hristiyanlaştırmayı amaçlamakla" suçlandığını belirtti.

27 Temmuz 2018 Cuma 11:49

CNN Türk'te Ercan Gürses'in sunduğu Türkiye'nin gündemi programına konuk olan Nedim Şener, Brunson hakkında hazırlanan iddianameyi okuyarak şöyle konuştu:


"Bruson'ın 51 sayfalık bir iddianamesi var. Okuduğunuz zaman Brunson'ın bir görünen yüzü var. Hatta bir '13. Kavim' var. Onun peşine düşmüş. 20 yıldan beri Türkiye'de. O, 13. Kavim kim? Kürtler. Ona göre, kiliseye kazandırmak ve Güneydoğu'da Kürtleri 13. Kavim olarak Hristiyanlaştırmak amacıyla bir faaliyet içinde. Ama kendisi bunu yaparken, hakkında açılan soruştırma var. O sırada Dua isimli bir gizli tanık ortaya çıkıyor. Brunson'ın bilgisayarlarında olan bütün verileri itiraf metniyle beraber, FETÖ mücadelesi yapan kurumlara veriyorlar. İstanbul Kontakt isimli bir site var. İstanbul'da Hava Harp Okulu'nda temasta olunan kişilerin listesi çıkıyor. Bir bakıyorsunuz CIA'cilerin ismi çıkıyor. Doğa isimli kişi CIA'cileri tek tek tarif ediyor. Ben onun içindeydim diyor. Buna benzer itiraflar da ortaya çıkıyor. Brunson ifadesinde bütün bunları reddediyor. O tabii FETÖ'den alıştığımız bir tarz. Bunları yok sayıyor. Ortaya çıkan veriler var."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GELDİ
Nedim Şener'in yaptığı bu açıklamaya sosyal medyada büyük tepki geldi.

NEDİM ŞENER: İDDİANAMEDEN YAPTIĞIM ALINTIDIR
Nedim Şener, yaptığı açıklamanın internet sitelerinde haber olmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şener, "Beni konu alan ‘Rahip Brunson’un Kürtleri Hristiyanlaştıracaktı’ şeklinde haberi basit bir algı operasyondur. Aktardığım, iddianameden yaptığım alıntıdan ibarettir." diyerek metni paylaştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol