PUTİN, GİZLİ MÜSLÜMAN MI?

Putin, "hak dini"ni benimsemiş olabilir mi? Bir din devleti olan İran'la yakınlaşmasının altında böyle bir tercih yatıyor olabilir mi?

18 Aralık 2015 Cuma 21:50
PUTİN, GİZLİ MÜSLÜMAN MI?

Star Gazetesi Yazar Ahmet Kekeç, Yaşar Nuri Öztürk hocamızın Putin açıklamalarına yönelik yazdığı yazıda İroni ile karışık 'Putin'in dini mensubiyetini ele aldı. İşte Kekeç'in o yazısı:


" Olabilir mi? Putin, kaşla göz arasında "hak dini"ni benimsemiş olabilir mi? Bir din devleti olan İran'la yakınlaşmasının altında böyle bir tercih yatıyor olabilir mi?

Bilmiyoruz. Bunu en iyi bilebilecek kişi, İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk'tür.
Herhalde odur. Çünkü, Putin'den "Mümin kokusu" aldığını söylemiş. Ben izleyemedim. Anlattılar.
Önceki gece, Ulusal Kanal'da yayımlanan "Söz ve Işık" adlı programa çıkmış ve "Putin'den mümin kokusu aldığını" söylemiş. Pardon, yayıyormuş... Putin, bir "Kur'an mümini"nin kokusunu yayıyormuş.
Üstelik, Yaşar Nuri hocamız bunu yeni keşfetmemiş... Bu durumu 2008 yılında görmüş ve yazmış. Nerede yazdığını bilmiyorum. Muhtemelen kitaplarından birinde yer alıyordur.
Bir İlahiyat Profesörü, "Kur'an mümini" diyorsa (Kur'an'ın tarif ettiği "mümin" modelinden bahsediyorsa), bu nitelemenin karşısına rahatça "Müslüman" sıfatını yazabiliriz.
Hak dinini seçmiş Putin'in niye bu durumu açık etmediği ise başka bir konu... Tedbir amaçlı olarak gizleniyordur. Belki takıyye yapıyordur. Belki de Pensilvanya'daki zatın işaret ettiği ruhsatı (gizlenme ruhsatını) kullanıyordur. (Hani, "zorda kalacağınızı düşündüğünüzde içki içebilirsiniz, karınızın başını açabilirsiniz, seküler bir hayat sürebilirsiniz" ruhsatı.)
Mümkün... Daha doğrusu, bilmiyorum... Putin'le ilgili olumlu düşüncelerini daha da ilerilere taşıyor Yaşar Nuri Öztürk hocamız.
Diyor ki, "İslam dünyasında Putin'in tırnağı etmeyecek bir tane dahi adam yok." Siz nasıl düşünürsünüz, bilmem ama bu ifade bana biraz abartılı geldi.
Öyle abartılı ki, insana, "Hiç mi çıkmadı yahu? Koskoca İslam dünyasında Putin'le yarışacak bir tane bile değer çıkmadı mı? Bundan sonra da çıkmaz mı?" dedirtiyor.
Ben ikna olamadım..."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.12.2015 09:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Serdal eruysal 2015-12-19 12:50:36

Izlemediginiz belli. Açın youtubu. İzleyin. Hoca bu adamın müslüman olduğunu iddia etmiyor. Zeki adamı anlamak sizlere zor geliyor. Bu adamı kesinlikle çok bilgli başarılı buluyor. Bu düzeyde bir adamın ıslam alemine gelmediği evet iddiası. Yaşar hoca bilmediği bir şeyi yazmaz. Putinin. Davranış ve söylemlerinin kuran mesajları doğrultusunda olması nedeniyle diğer bahsettiğiniz ifadeyi kullanıyor.

Avatar
mukerrem yuksel 2015-12-20 00:50:16

Din tacirleri ve kurani uydurma hadislerle cogaltarak biat lar uydurmak kaydiyla bir yerlere gelen islam ve din fukara yoksunlari kuranin ayetlerinden kendi isteklerine gore. Prof.yasar õzt.bunlari beyan ederek muslumanin ancak kurani kerimle olabiecgini hukumler kurani kerime aittir.bir muslumanda kurani kerime aittir

Avatar
Gülcan ezin 2015-12-20 12:17:53

Yaşar nuri öztürk hocayı kendi kulağınıza dinleyip öyle üzerine yazı yazmanızı tavsiye ederim

Avatar
Ayten Sahin 2015-12-21 11:12:02

Evet Putin ' in nasil da yuzu nurlu gormuyor musunuz? Ben Bunu Ilk Putin"i tanidigimda,gordugumde farkettim.

Avatar
Ricci Uslu 2015-12-22 20:10:33

KENDI KAFANA GÖRE SÜSLÜ YAZI YAZMISIN. BENCE. HOCAYLA KOHNUS. .BUTIN HAKINDA DÜSÜNCEM-SU. .BUTIN IZLEDIGI TÜRKIYE POLITIKASINI DESDEKLIYORUM. .VE TAKTIR EDIYORUM. .VE MINATDARIM. .EVETTTT BASTIRA BASTIRA SÖYLÜYORUM BANA SU ISLAM COGRAFYASINDA. .BUTIN GIBI GERCEKLERI SÖYLEYEN BIR MÜSLÜMAN GLSTERIN HEPSI AMERIKANIN ..SÜLÜKLERI. VE EMPERYALIZIMIN. TIMSAH YAVRULARI. .BUTIN GERCEKLERDEN KAHCMAYAN GERCEKLERIN YANINDA OLAN BIR DEVRIMCI DIR.