PİLOTLAR NEDEN GÖBEK ATTI?

Lübnan'da 71 gün esir tutulduktan sonra serbest bırakılan pilotlar, kendilerine ait ortaya çıkan ilginç görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

23 Ekim 2013 Çarşamba 15:39
PİLOTLAR NEDEN GÖBEK ATTI?

 Pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca, “Bu görüntüleri, 'pilotlar partide göbek atıyor' diye sunmak sadece bizle değil, bize dua eden birçok insanın hisleriyle de oynamaktır.” dedi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Lübnan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın katılımıyla Bakırköy’deki Titanic Port Hotel’te basın toplantısı düzenledi.

VİDEONUN ARAPÇA TERCÜMESİ YAPILSA OLAY ANLAŞILACAKTI

Toplantıda konuşan Murat Ağca, “Son günlerde kaptanımız ve bana ait görüntüler çeşitli kanallarda yayınlanmaktadır. Olayın aslı şudur; serbest bırakılmamızdan 15 gün önce Lübnan parlamentosundan biri bizi arayarak bu işin bittiğini söyledi. O günden sonra bizimle hatıra fotoğrafı çekildiler. Yayınlanan video, serbest bırakıldığımızdan bir gün öncesine ait. Kaldığımız ev bir anda karnaval yerine döndü. Yüzlerce insanlar geldi ve kutlama yaptılar. Şimdi soruyorum, hanginiz 71 günlük esaretin ardından ailenize, vatanınıza, sevdiklerinize ertesi gün kavuşacağınızı bilse hiç bir şey olmamış gibi davranabilirsiniz. Ayrıca bu görüntülerin Arapça tercümesi yapılsa şunu göreceksiniz, Türk pilotların serbest bırakılacaklarını anladıklarındaki sevinç görüntüleri diye. Bu görüntüleri, pilotlar partide göbek atıyor diye sunmak sadece bizle değil, bize dua eden birçok insanın hisleriyle de oynamaktır.” ifadelerini kullandı.

SANKİ SUÇLUYMUŞUZ GİBİ KENDİMİZİ SAVUNMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Görüntülerle ilgili açıklamada bulunan Pilot Murat Akpınar ise “Kurtulma haberimizin geldiği Cuma akşamı, bize böyle bir kutlama yapıldı. Önemli olan bizim orada rahat etmemizdi. Bunun için bütün gayreti sarf ettik. Herkes televizyonlar bizim için sendrom yapmaya çalışıyor. Hiçbir şekilde bir sendromda değildik. Ben bizimle gurur duyurulmasını istedik. Bizi kaçıran insanlar şu anda kahraman ilan edildi Lübnan’da. Kaçırılan bizler ise burada sanki suçluymuşuz gibi kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz. Gittiğimizden daha güçlü bir şekilde döndük.” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.10.2013 15:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol