'PEYGAMBER GELSE HÜKMÜNÜ GEÇERSİZ SAYARLARDI'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, "Dinin altını üstüne getirdiler. Üç unsura takmış durumdalar. Bunlar yoksa siz dinsizsiniz diye bakıyorlar" dedi.

08 Şubat 2015 Pazar 20:30
'PEYGAMBER GELSE HÜKMÜNÜ GEÇERSİZ SAYARLARDI'

İşte o sözler:

" Adam namazı kılıyor, diğer selamı vermeden herkes çıkıp gidiyor. Bizim din anlayışımızda namaz takıntısı var. Üç şeye takmış durumdayız. Bir namaza, iki kadının saç teline, üç bir damla içkiye. Bu üçü geniş bir kesimin din anlayışında temeldir. Bu üçü olmazsa asla ikna olmazlar. Tertemiz ol, hayatın boyunca kimseye bir zararın dokunmasın hatta Allah'ın peygamberi olarak yeniden doğ gel değil mi ki sende namaz yok, saçının telini gösteriyorsun, bir de içiyorsun hükmün geçerli değil. Din bu olmuş artık. Ben böyle bir dini değil eleştirmek, isyan ediyorum. Bağırıyorum yok böyle birşey. Yanlış yoldasınız dönün bu yoldan.


Namazı kıldım, saçımı örttüm, içkiden de bir damla almadam mı ben ne yapsam haktır diye düşünüyorlar. Çalsak da, öldürsek de, iftira atsak da haktır. Bu üçünü yaptıkları zaman kesinlikle kurtulacaklarını sanıyorlar. Bunu yapmayanlara da vah vah deyip acıyarak bakıyorlar. Bir ABD'li kızcağız İsrail tanklarının altında öldü. Tankı taşlıyordu, askerler onu ezerek öldürdü. Muhafazakar beyin bunu şöyle düşünüyor: Başını örtseydi diyor. Başı açık olmak Müslümanlıktan bile önce geliyor, o hale geldi. Hatta artık yeni bir icat çıkarmışlar törenle başörtüsü merasimleri düzenliyorlar. Böyle bir grup geliyor mumlarla, merasim içerisinde başörtüsü örtüyor. Dinin altını üstüne getirdiler. Namazı put haline getirdiler. Başörtüsünü put haline getirdiler. İçki içmeyi put haline getirdiler. Adaleti, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı, bölüşmeyi unuttular bunu söyleyenleri de burun kıvırarak dinliyorlar. Ama biz söylemeye devam edeceğiz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.02.2015 23:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Birsen Ulusay 2015-02-09 12:12:21

Yazılarınızı beğenerek takip ediyorum,düşünceleriniz yüzünden size zarar verecekler diye inanın çok korkuyorum.Başarılar dilerim.

Avatar
Sevilen oyun 2015-02-09 15:30:35

Allah razı olsun siz ve sizin gibiler den. Gerçeği görmemiz i ve ögrenmemizi sagladığınız için.

Avatar
ömer ünat 2015-02-09 12:01:21

EyvAllah ihsan hoca

Avatar
Şah @ömer özdemir 2015-02-09 15:29:24

sen şimdi hocanın bu demecinden bunu mu anladın? bravo valla, müthiş zekasın.

Avatar
gerçek islamı anlatan adam 2015-02-09 12:21:15

ağzına sağlık ihsan eliaçık bu atadan görme anlayışı bıraksın bu millet tek kaynak olan kurana inansınlar doğmalara değil

Avatar
mehmet bebek 2015-02-09 16:49:09

Hocam sizden Allah razı olsun.

Avatar
alim soylemez 2015-02-09 12:26:13

Kul hakki birinci siraya alinmaz ve islam kuranin anlattigi.gibi ogrenilmezse bosuna ugrasiriz.
bu dersen hemen:"Allah buyuk!"
Sanki baska Allah varda bizim ki buyuk! Cehalete bak!
Namaz dinin diregi ama kilinca yasaklara,haramlara bulasmasin inananlar diye..Basortusu korunma icin tamam da 13 yida neden zina,fuhus serbest anlasildi.Fuhusu ysbancilar olursa yskaliyorlar gostermelik.Ne der TUİK verileri zina CERCİci gibi dilenenler benzeri..
Gelelim icki ben 20 yildir icki icmedim
dedigim resturanin gsrsonu beni dovecekti."sen muslumansin neden 20 yil once icmistin diye.
yazik..Halkimizi.cok fena tuzsga dusurduler..Biz.bu kafayla cehenneme bile zor gireriz.Bizi kutuplara atmali.Kendimiz dini ogrenmeden BAS KADİ oluyoruz...

Avatar
yildiz kamasak 2015-02-09 13:33:53

Allah sizden razi olsun