PAROLA: YAVUZLAR ÖLMEZ...

Diyarbakır’dan dün gece havalanan 14 savaş uçağı başta Kandil Dağı olmak üzere Kuzey Irak’ta bulunan PKK kamplarına bomba yağdırdı

19 Ağustos 2011 Cuma 17:54
PAROLA: YAVUZLAR ÖLMEZ...

Çukurca’daki kanlı saldırı sonrası önceki gece F-16’ların Kuzey Irak’taki PKK kamplarına bomba yağdırmasından sonra dün de hava harekatı devam etti. Saat 21.40 sıralarında Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan 14 savaş uçağı, PKK’nın K. Irak’taki kamplarını bombaladı. F-16’ların toplu havalanmayarak, tekli uçuş gerçekleştirmesi dikkat çekti. Uçaklardan bazıları yaklaşık 3 saat sonra dönüş yaptı, ilerleyen saatlerde yeniden havalandı. Yerel kaynaklar, Çukurca ve Şemdinli üzerinden Irak’a giren F-16’larının PKK’nın Kandil, Hakurk, Metina, Hinere, Sidekan, Lolan, Zap ve Avaşin-Basyan kamplarını bombaladığını duyurdu. PKK ile aynı çizgide yayın yapan Roj TV de kampların yeniden bombalandığını bildirdi.

ABD: Kendini savunma hakkı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, bir soru üzerine Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava harekatıyla ilgili “ABD’nin, Türkiye’nin terörist saldırılara karşı kendini savunma hakkını tanıdığını” söyledi. Nuland, “Türkiye, Irak ve ABD’nin ortak düşmanı olan PKK ile mücadelede Türkiye ile Irak arasında devam eden yakın işbirliği de desteklediklerini” kaydetti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol