ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLECEK DENİYORDU...

Kuleli Askeri Lisesi'nin tarihi binasının akıbetine karar verildi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 14:59

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yapılan düzenlemelerle Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısı değiştirildi. Müsteşar yardımcısı sayısı 5'e çıkarılırken, kuvvet komutanlıkları doğrudan bakanlığa bağlandı. Askeri tersaneler de bakanlık bünyesine alındı. Bu değişiklik sonrasında MSB binası yetersiz kaldı. Bu gelişme üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile aynı kampusta hizmet veren Milli Savunma Bakanlığı'nın diğer bakanlıklar gibi Eskişehir Yolu-Çayyolu güzergâhında yeni bir binaya taşınması kararlaştırıldı. Bakanlık için bu bölgede yeni bir bina yapılacak. Eski binanın nasıl değerlendirileceğine daha sonra karar verilecek.

KULELİ'NİN KADERİ BELLİ OLDU

Habertürk'te yer alan habere göre; Bakanlığın, Kuleli Askeri Lisesi'nin tarihi binasını ise özel sektöre devretmeyi kesinlikle düşünmediği öğrenildi. Bakanlık, özel sektörden otel ya da başka bir ticari işletme yapılması için talep gelirse, bunu reddedecek. Lise ya müze olarak değerlendirilecek ya da yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi'ne devredilebilecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.08.2016 15:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
gülten gürtürk 2016-08-13 18:31:21

devlet büyüklerine.............. sormak isterdim Askerlik ve onutemsil eden her bünyeyi daha ne kadar ordan oraya , buraya , şuraya taşıyacaksınız .Binlerce değerlerli insanlar yetiştirilen yerleri........... hatta Askeri liselere kaliteli eğitim ve disiplin veriyor diye bu zamana gelen çok değerli iş sahibi insanlar var ...........çürük insanları ayıklayın ilim irfan yuvalarının ne suçu var