“ORUÇ'LA SEVAP ALIRSINIZ AMA KUR'AN BAŞKA BİRŞEY İSTİYOR“

Türkiye'nin bir numaralı İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, " Ramazan'ın yüceliği Kur'an'ın o ayda indirilmesinden geliyor. Oruç tutar, sevap alırsınız ama Kur'an asıl başka birşey istiyor" dedi.

02 Temmuz 2014 Çarşamba 13:56
“ORUÇ'LA SEVAP ALIRSINIZ AMA KUR'AN BAŞKA BİRŞEY İSTİYOR“

 Ramazan bir ruhsal disiplin, bir arınma ayı olduğunu kaydeden Öztürk hoca, " Ramazan, insanın kendini gözden geçirmesini sağlayan bir disiplin mevsimidir. Kur'an Ramazan'în üstünlüğünü birşeye bağlıyor ve Kur'an bu ayda indi diyor. Yani Ramazan'ı yüceltirken vurguyu Kur'an'a yapıyor. Yani Ramazan'ın büyüklüğünün arkasında da tabiri caizse Kur'an'a iniş zamanlığı yapması yatıyor. Bakara 183 ayeti bunu veriyor. Ramazan O aydır ki Kur'an o ayda indirilmiştir. bÜTÜN ÜSTÜNLÜĞÜ BUNA BAĞLIDIR. Bir Kur'an ayıdır diyebiliriz. Bunun pratik sonucu şudur. İnsanlar, Kur'an'ın verileri ışığında kendilerini gözden geçirecek, çek edecekler. Biz Kur'an'ın dinini mensup insanlar olarak Kur'an'dan onay alıyor muyuz? Yoksa Ramazan iyidir, orucunuzu tutun sevap alacaksınız dememiştir. İnsanı uyarıyor Ramazan yücedir çünkü Kur'an'a dikkate edin denir" dedi.

Öztürk hoca, Kur'an'ın muhtabının da insan olduğuna vurgu yaparak, anlamadığı dilde Kur'an okumanın da anlamsızlığına işaret etti: " Bu Kur'an insandan ne istiyor. Muhatabı insandır. Anlamadan okutmanın bir anlamı olabilir mi bu kitabı. Hayatımızı buna göre kodlayığ düzenlememiz gerekir. Birileri bunu anlamayın sadece sesini duyun ve duygulanın diyor. Kulak zevki versin diye gönderilmedi ki Kur'an. Bu sakat bir gelenektir. Hatta bunca asır bunu sürdürmek Kur'an'a hakarettir." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2014 14:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol