ORHAN PAMUK'TAN SERT Mİ SERT AÇIKLAMA

Taksim eylemleri ile ilgili sessizliğini koruyan Orhan Pamuk Gezi Parkı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

05 Haziran 2013 Çarşamba 13:31
ORHAN PAMUK'TAN SERT Mİ SERT AÇIKLAMA

 Taksim Gezi Parkı protestoları sonrası başlayan olaylarla ilgili sanat ve edebiyat dünyasından birçok isim görüş bildirirken, sessiz kaldığı için eleştirilen Orhan Pamuk bir yazı kaleme aldı. Pamuk, yazısında Erdoğan ve hükümeti "otoriterlik"le suçladı.

GUARDIAN'DA YAYIMLANACAK
Orhan Pamuk'un yazısı Süddeutsche Zeitung ve Guardian gibi gazetelerde yayımlanacak.

İşte Orhan Pamuk'un yazısındaki o bölümler:

"ERDOĞAN'IN BÜYÜK HATASI"
Hükümet geçen 1 Mayıs'ta meydanda gösteri yapılmasını yasakladı. Yeniden yapılması planlanan topçu kışlası ise bütün İstanbulluların bildiği gibi, şehrin merkezindeki bu tek yeşil alanda sıradan bir alışveriş merkezi olacaktı. Milyonlarca kişinin hatıralarını taşıyan bu alanda ve arkasındaki parkta yapılacak bu büyük değişimlerin, İstanbullulara hiç sorulmadan planlanması ve aceleyle ağaç kesme aşamasına gelmesi Erdoğan hükümetinin büyük hatası.

"HÜKÜMETİN BASKICI VE OTORİTER TUTUMU"
Bu duyarsız siyasetin kaynağı da hükümetin gittikçe artan baskıcı ve otoriter tutumu hiç şüphesiz. İstanbulluların Taksim'de siyasi gösteri yapma hakkından ve hatıralarından kolay vazgeçmeyeceklerini görmek bana gelecek konusunda güven ve umut veriyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.06.2013 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ibrahim Coskun 2013-06-05 13:41:18

alahaskina bumu sert aciklama... bu tarz bir aciklamayi bir hamalda yapar... yasar kemal dururken bu adama nobel ödülü verenler hangi kriter ya da hesaplara dayanarak verdiler bir kendilerini sorgulasalar ya...