ÖNCE BERAAT SONRA NAMAZ

Balyoz davasının iki ilginç ismi. Yörük General Ali Aydın ve Uçan Gardiyan Yarbay Kurşuncu.

14 Ekim 2013 Pazartesi 12:42
ÖNCE BERAAT SONRA NAMAZ

 İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay'da üç yılı aşkın süre devam eden ve sonuca bağlanan Balyoz davasının en ilginç iki ismi ''Yörük Ali'' adıyla anılan Tuğgeneral Ali Aydın ve kendisine ''Uçan Gardiyan'' ismini takan Yarbay Namık Kurşuncu oldu. Aydın 18 yıla mahkum edildi ancak Yargıtay kararı ile beraat etti. Kurşuncu'nun 16 yıllık mahkumiyeti ise onandı.  

 
BERAAT ETTİ NAMAZA GİTTİ
''Yörük Ali Paşa'' tutuklandığı 2011 yılına kadar Jandarma Kastamonu Bölge komutanıydı. 12 Eylül’deki darbede Üsteğmen rütbesindeyken ''MHP'li olduğu'' gerekçesiyle silah arkadaşlarınca gözaltına alındı. 45 gün sonra aklandı ve TSK'ya geri döndü. 28 Şubat postmodern darbesinde ise ''İrticacı'' olduğu iddiasıyla soruşturma geçirdi, yine aklandı. 
Yıllar sonra General oldu bu kez de ''Darbeci'' iddiasıyla tutuklandı.  2,5 yıl cezaevinde kaldı ve 18 yıla mahkum oldu. Ancak Yargıtay kararı ile delil yetersizliğinden beraat etti. Özgürlüğüne kavuştu ve cezaevinden çıkıp, ilk iş olarak Eyüp Sultan camiinde namaz kıldı. Yargılandığı Balyoz davasında ise ''Cami bombalayarak darbeye zemin hazırlamakla'' suçlanmıştı.
 
UÇAN GARDİYAN
F-16 pilotu Yarbay Kurşuncu ise dijital verilerde ''Darbe sonrası gözaltına alınacak kişilerin toplanacağı Fenerbahçe stadını F-16 ile havadan kontrolle görevli'' olarak görünüyordu. Savunmasında ''Ben uçan gardiyan mıyım ? Bir F-16, 650 kilometreden az sürate düşemez. Bu hızla stadın üzerinden geçmek bir saniye sürer. F-16 pilotuna gözaltı görevi vermek, Fenerbahçeli  Alex'i,  çim hokeyi takımında masör yapmak kadar mantıksızdır’’  dedi. Ancak 16 yıla mahkum oldu ve cezası da onandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.10.2013 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol