'OKULLARDA POTANSİYEL IŞİD'ÇİLER YETİŞİYOR'

İhsan Eliaçık hoca, din dersinin zorunlu kılınmasının IŞİD ile mücadelede hiçbir anlam ifad etmeyeceğini belirterek, " Bu din dersleri zaten potansiyel IŞİD'çiler yetiştiriyor" dedi.

13 Aralık 2014 Cumartesi 13:05
'OKULLARDA POTANSİYEL IŞİD'ÇİLER YETİŞİYOR'

 İşte hocamızın o açıklamaları:

" Okullarda okutulan din dersi sorgulanmamış eski İslam kültürüdür. İmam Hatiplerde, İlahiyatlarda, Kur'an Kurslarında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda anlatılan din imparatorluklar çağında oluşmuş, iç savaşlar ortamında şekillenmiş, sorgulanmamış eski İslam kültürüdür. Zaten IŞİD'i üreten de bu kültürdür. Şimdi siz bunu öğretmekle IŞİD ile mücadele etmiş olmayacaksınız. Tam tersi potansiyel IŞİD'çiler yetiştirmiş olacaksınız. Sorgulanmamış eski İslam kültürü Türkiye'de potansiyel IŞİD elemanı yetiştiriyor. Yani tüm okullar, imam hatipler, ilahiyatlar, Kur'an kursları, dini cmeaat ortamları potansiyel IŞİD'çidir. Buradan yakın gelecekte fırsatını bulur bulmaz IŞİD ya da benzeri bir anlayışın zuhur etmesi içten bile değildir. Çünkü bu kültür diyor ki; "Din iman etmek dediğiniz şey kalben tastiktir. Yani adam öldürseniz de, çalsanız da, iftira etseniz de önemli değildir. Önemli olan imandır.'

Emeviler bunu aşılamıştır. Şu anda tüm eğitim kurumlarında öğretilen imam tarifi bu. IŞİD'çi de zaten bunu diyor. Adam öldürürüm, dilediğim yaparım ama sonuçta namazımı kılıyorum, başımı örtüyorum, bunları Allah için yapıyorum diyor. Sen buna bak diyor. Bunlar ameldir diyor. 

Tam bu noktada bunun yolu ne diyanettir ne din dersidir. Devlet bu işten elini çekmelidir. Diyanet kapatılmalıdır. Toplumda benim gibi eğilimlere yani kendi şartları ile herhangi bir gruba rastlanmadan ortaya çıkıp konuşanlara ortam yaratılmasıdır. IŞİD'in ideolojik panzehiri budur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.12.2014 13:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kürşat Demir 2014-12-13 15:00:23

valla i̇hsan hoca,diyaneti kapatırsak al başını belayı.senin düşünceyin de işi̇d'den farkı yok ki,eline mikrofonu almışsın 3-5 köylüye bas bas bağırıyorsun "10.000 yerleşim yerinin adı türkçeleştirildi,bunların eski adları,yani ermeni,rum,urartu,fars,ibrani,arap,arami,asur,keldani,say sayabildiğini....tekrar geri verilmeli" diyorsun.verilsin de bu memleket neresi yahu?rusya mı,yunanistan mı,iran mı?1071 den çok önce de burayı yurt yapmış türklerin türkçe yer adı vermeye hakkı yok mu? yoksa

Avatar
mehmet 2014-12-13 19:35:01

Yani cemaatin daha ozgurlukcu imam secebilmesine ortam hazirlamak icin tektipligi dayatan
merkezi yapi lagvedilsin devlet toplumun maneviyatini yonlendirme isinden vazgecsin.

Avatar
zehra canbolat 2014-12-13 22:03:35

Bende imam hatip ve ilahiyat okudum hiçte işid olmadım