ODASINI 'YEDİ DAĞIN ÇİÇEĞİ' İLE KAPLATTI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık odasına yaptırdığı 'yedi dağın çiçeği' isimli halıyı bakın nasıl savundu?

22 Aralık 2017 Cuma 23:11
ODASINI 'YEDİ DAĞIN ÇİÇEĞİ' İLE KAPLATTI

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında saat 14.00’te açıldı. Genel Kurul’da bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler yapılıyor.

Bütçenin tümü üzerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yanında getirdiği fotoğrafları göstererek, “Yoksa, itibar, Sayın Meclis Başkanının odasını gösteren, yeni düzenlemeyi gösteren bu fotoğrafta mı, bunu da sormak isteriz? Ya da bu bin odalı sarayda mı itibar? Hangisinde itibar arkadaşlar?” diye sordu.

Kerestecioğlu, “Ben diyorum ki, belki biraz delikanlıca bir söylem olacak ama delikanlılık kadınlara da erkeklere de yakışır, sadece erkekler için kullanılması gereken bir söz değildir. Dostluk da düşmanlık da mertçe olmalı. Bu nedenle, Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakın arkadaşlar, demokratik siyaseti serbest bırakın, bu Meclis sıralarından geçmiş olan vekillerimizi serbest bırakın. Dostluk da düşmanlık da mertçe olsun, sözle, kalemle olsun” dedi. 

'BUNLAR İSRAF DEĞİL, BUNLAR...'
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, “Başkanlık odasındaki halıdan bahsettiniz. Bu halı Hereke’de kendi elemanlarımız tarafından 6 ay gibi veya biraz daha az bir zamanda örüldü. ‘Yedi dağın çiçeği’ adı. 1893’ten beri yapılan bir halı. Her halının bir ismi var, bunun ki de o. Daha önceden yine 52 metrekarelik bir halı vardı. Eskidi ve değişmesi gerekiyordu. Meclis 1960’tan beri yani 57 senedir kullanılan bir bina. Yenilenmeler gerekiyor. O yüzden çok büyük yenilemeler yaptık. Burada sanki olmaz bir işmiş gibi bunu gündeme getirmeyi ben tuhaf görüyorum, garipsiyorum. Aslan yatağından belli. İtibar dediniz de bize gelen misafirlerimiz var, devlet başkanları var. Cumhurbaşkanları var, Meclis başkanları var. Yani bize uygun bir yerde karşılamamız gerekmez mi? Ben yaptığımdan pişman değilim. Keşke daha güzelini yapabilsek. Bu zamanla gene olacak. Bunlar israf değil, tabii bir hadisedir" diye yanıt verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol