O PİLOT İLK KEZ KONUŞTU!..

Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen'i 1999 yılında ABD'ye götüren uçağın pilotu konuştu.

14 Aralık 2016 Çarşamba 14:05
O PİLOT İLK KEZ KONUŞTU!..

Fethullah Gülen, 28 Şubat sürecinde 21 Mart 1999 günü ABD'ye gitti. Gülen, o günden bu yana ABD'de yaşıyor. 

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Gülen'in ABD'ye giden uçakta kimlerle birlikte olduğunu araştırdı. THY'nin komisyona verdiği yanıtta isim listesine ulaşılamadığı bildirilmişti. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, Gülen'i ABD'ye götüren THY uçağının pilotuna ulaştı.

"1-A NUMARALI KOLTUKTA YOLCULUK YAPTI"

21 yıl TSK'de 23 yıl da hava yollarında çalışan 72 yaşındaki Necmi Ekici, "Yolculuk için bütün hazırlıklarımız tamamdı ancak uçağımızın 35 koltuğu bulunan business class bölümünde sadece iki yolcunun bulunduğunu görünce şaşırdım. O yolcuların da kalkış saati gelmesine rağmen henüz gelmemesi canımı sıktı. Sonunda beklenen yolcu apar topar geldi. Bu Fetullah Gülen idi. Kendisine 1-A numaralı koltukta yolculuk yaptı" diye konuştu.

"YANINDA UZUN BOYLU BİR GENÇ VARDI"

Gülen'in yanındaki ismin 2-C numaralı koltukta yolculuk yaptığını söyleyen Ekici, "2-C numaralı koltukta ise her zaman yanında bulunan, ona hizmet etiği söylenen uzun boylu bir genç vardı. Gülen ile ilgili görüntülerde bunu her zaman görüyoruz. Bunlarla birlikte gelen bir de emniyet mensubu vardı ancak o ekonomi bölümünde yolculuk yaptı" ifadelerini kullandı.

"UÇAĞA GEÇ KALDIĞI İÇİN ÇIKIŞTIM"

"Gülen'i basından biliyordum. Uçağa geç kalması nedeniyle gelir gelmez kendisine çıkıştım,  ‘Sizin yüzünüzden geç kalıyoruz. Niye zamanında gelmiyorsunuz' dedim. Kendisi ise havaalanına üç saat önce geldiğini, çağırılmayı beklediğini ve gecikmesinde bir kastının olmadığın söyledi" diyen pilot Ekici, yolculuk sırasında okyanus üzerine geldiklerinde Gülen'in kokpite geldiğini aktardı, Gülen'e üç soru sorduğunu anlattı.

"GÜLEN'E ÜÇ SORU SORDUM"

"Birincisi, “Türk müsün?”, ikincisi, “Atatürk düşmanı mısın?”, üçüncüsü ise “Şeriat devleti mi istiyorsun” oldu. Kendisine göre bir takım cevaplar verdi" diyen Ekici, Gülen'in "Atatürk düşmanı değilim" dediğini söyledi.

"SAĞLIK SORUNLARI..."

"ABD'ye neden gidiyorsunuz" sorusunu yönelttiğini anlatan Ekici, Gülen'in sağlık sorunlarını öne sürdüğünü anlattı. "Sağlık sorunları olduğunu, özellikle gözlerinden sıkıntısı olduğunu anlattı. Ben de Türkiye'de göz değiştiren doktorların bulunduğunu anlattım. Bunun üzerine “Yalnız gözler değil böbreklerimden de rahatsızlığım var. Orada iyi bir tedavi olacağım” deyince, “Hocam Türkiye'de de iyi doktorlar var. Atatürk beni Türk hekimlerine emanet edin demiş. Siz de keşke Türk hekimlerine emanet etseydiniz kendinizi” dedim" diyen Ekici, Gülen'in bu sözleri sessizce dinlediğini aktardı.

"ABD, DÜNYANIN AMİRAL GEMİSİDİR"

Gülen'in sohbet sırasında "ABD'de çok fazla kalmayacağım" dediğini anlatan Ekici, "Senin gibi adamı yakaladı mı bırakmazlar. Kullanıp kullanıp sonra atarlar" dediğini aktarıp, Gülen'in "Kaptan bu dünyanın amiral gemisi ABD'dir" cevabını verdiğini anlattı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol