O DA ADAYLIĞINI İLAN ETTİ!

55'incisi düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca festivalinde, 'Nasreddin Hoca' cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 11:13
O DA ADAYLIĞINI İLAN ETTİ!

 55'incisi düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'ne temsili Nasreddin Hoca, Engin Noyan'ın yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalar damga vurdu. Temsili  Hoca, yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti.

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde dereye maya çaldıktan sonra konuşan temsili Nasreddin Hoca Münib Engin Noyan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Noyan, "Şu andan itibaren kendimi Nasreddin olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösteriyorum. Çünkü Nasreddin Hoca dünyaca tanınmış önemli bir şahsiyet olarak Türkiye Cumhurbaşkanlığına layık en önemli kişidir." dedi.

Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri başladı. Akşehir deresi üzerinde kurulan platform üzerine çıkan Nasreddin Hoca biriken suya maya çaldı. Ardından Akşehirlilere hitap eden Temsili Nasreddin Hoca Münib Engin Noyan, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hoca Nasreddin olarak Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Yaptığı açıklama alkışlarla karşılanan Noyan, “Rabbim sizleri bu büyük mirasın temsilcisi olarak iki cihanda abat eylesin. Sizlere son sözüm şu; şu andan itibaren sizlere kendimi Nasreddin olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na aday olarak gösteriyorum. Bu konuda son derece ciddiyim. Hoca Nasreddin Türkiye Cumhurbaşkanı olmaya layık en önemli zevattan biridir. Bütün dünya onu tanır ve bizim de böyle birisine ihtiyacımız vardır. Allah’ım milletimizi yönetenlerden devletimize hizmet eden en büyüğünden en küçüğüne Nasreddin Hoca basireti ve hikmeti nasip etsin" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.07.2014 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol