'O AYETİ HATIRLAYIN'

İhsan Eliaçık hoca, Türkiye'de 'Bu benim adamımdır, bu bizdendir' anlayışının değişmesi gerektiğini belirterek, " Benim hırsızım iyidir diye birşey olabilir mi? Bunun için ayet inmiştir" dedi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 12:44
'O AYETİ HATIRLAYIN'

 Eliaçık hoca, habertaraf ile yaptığı söyleşide 'benim mahallemdense iyidir' anlayışını eleştirdi. 'Benim hırsızım iyidir' söylemine her müslümanın karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Eliaçık hoca, " Benim hırsızım iyidir anlayışı... Allah korusun. Yolsuzluk yapan sahabe için inen ayet vardır. Tu’me ibn Ubeyrik bulaşmış olduğu “zırh yolsuzluğu"nu örtbas etmek istemiştir. Ayet ile deşifre olmuştur. Deşifre olunca da Peygamber'e karşı gelmiş ve müşriklere katılmış. Ölümü de bir yolsuzluk nedeniyle olmuştur" dedi.

NEDEN DİNDARLARI ELEŞTİRİYORUM?
Kendisinin genelde dindarları eleştirdiği yönündeki soruyu da yanıtlayan Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Müslüman zengini ya da laik zengini, AK Partili zengin ya da CHP'li zengin. Hiçbirini hedef almıyorum. Zengine yönelik konuşuyorum. "Bilhassa bu konular üzerinde durması gerekenin Müslüman olanlar olması gerekiyor" diyorum. AK Parti'nin hiç yapmaması lazım. Neden? Çünkü sen "Et koktu, tuz gerek" diye geldin iktidara. Ee tuz da kokarsa. Halk niye oy verdi AK Parti'ye. Geçmişlerini bildikleri için "Bunlar yemezler, yedirmezler" diye iktidar yaptı. Dindar kadrolar bu yüzden ön plana çıktı. Türkiye'de et kokmuştu, AK Parti ona tuz  olmak istedi. Fakat tuzun kendisi de kokarsa bu halk ne yapacak? Benim kafamda mahalle yok. Tüm mahalle duvarlarını yıktım. İslamî mahalle, laik mahalle diye bir şey yok. İktidar zengini sistemini kırmak lazım. Bu AK Parti olmuş, CHP olmuş hiç farketmez."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.09.2014 18:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Cihan tokatlı 2014-09-25 01:54:24

İftira iftira demeye utanmadınız her yer dünya delil oldu , iftira kayığına attınız kendinizi ama orası da batıyor.

Avatar
berfo @Hayrettin yilmaz 2014-09-25 09:28:54

ya kardeşim ne iftirası..adamların kendi kabul ettiği kayıtlar üzerinden düşün sadece... dublaj-montaj dedikleri hadi öyle olsun...ihaleci işadamlarının türgeve bağış yaptıklarını bunlar kabul etmedilermi...milli gemi ihalesine müdahale ettiklerini , bizzat başbakan "bundan daha doğal ne var" diyerek kabul etmedimi.... daha neler neler...

Avatar
Cevat uyumdağ 2014-09-24 16:31:08

bu ibni gene azbuçuk onurluymuşki bırakıp gitmiş bizim ibneler halen durup yolmaya devam ediyor

Avatar
zafer 2014-09-25 17:21:40

eliaçık hocanın dediği; yolsuzlukları, zorbalıkları, yalancılıkları, rantçılıkları ayyuka çıkmış olanların, bu ülkede hâlâ pirim topluyor olmaları sonucu büyümeleri karşısında hem o cürümkâr yöneticilere hem de onları oylarıyla besleyen halka kur'andan hatırlatmadır, eksik olmasın. tüm bu cürümleri işleye işleye nasıl müslümanlıktan dem vurulur, ben de bunu anlamam!!!

Avatar
merakli melahat 2014-09-24 15:14:24

tamam da ayeti de yazsaydiniz ya?

Avatar
berfo 2014-09-26 08:32:58

700 bin liralık saatte iftira mı...gazete ilanından gördüm diyor sayın vekil...garanti belgesinde ismim yazıyor diyor...saati satan adamlar gazete ilanı vermeyiz diyorlar...garanti belgesinde isim yazmaz diyorlar...her şey açık değil mi...hadi vekil doğru söylüyor olsun :)) yav kardeşim , bende şunu anlayamıyorum...ayda 850 liraya çalışan adamlar nasıl olurda 700 bin liraya saat alan adamı alkışlarlar...ann--laa-mıı-yoo-rummmm...

Avatar
berfo @merakli melahat 2014-09-24 15:22:36

nisa suresi : 105-115 arası ayetlerden bahsediyor hocam.

Avatar
Hayrettin yilmaz 2014-09-24 22:57:24

Ya iftiraysa giybet ve iftiranin kurandaki karşiliginida beyenip onayliyormusunuz