“NUH TUFANI'NDA BÜTÜN İNSANLIK YOK OLMADI“

İhsan Eliaçık hoca, 3 Nisan'da vizyona giren filmiyle yeniden gündem konusu olan Nuh Tufanı için, "Bilinenin aksine bu tufanda bütün insanlık yok olmadı" dedi.

03 Nisan 2014 Perşembe 12:03
“NUH TUFANI'NDA BÜTÜN İNSANLIK YOK OLMADI“

 Başrolünü ünlü aktör Russell Crowe'nin üstlendiği, dev bütçeli Nuh Tufanı filmi 3 Nisan itibariyle Türkiye'de de gösterime girdi. Filmin gişede büyük başarı elde etmesine kesin gözüyle bakılırken işlediği konu da yeniden gündeme yerleşti. İhsan Eliaçık hoca, Nuh Tufanı'nda bütün bir insanlığın yok olmadığını belirterek,Nuh Tufanında bütün insanlık yok olmadı. Sadece sel basan yerlerdeki insanlar öldü. Orda bulunanlar zarar gördüler. Ama insanlığın büyük çoğunluğu zarar gördü. Çünkü o zamanlar Ortadoğu’da insanlar bu kadar yayılmamıştı. O bölgeyi sel basınca büyük çoğunluk öldü, az sayıda insan kaldı ve kalanlar insan soyunu devam ettirdi" dedi.

CUDİ TEPE ANLAMINA GELİR...
"Oradaki Cudi’de bir dağ mıdır, herhangi bir tepe midir bilmiyorum" diyen Eliaçık hoca, " Cudi Arapça tepe anlamına gelir. Nuh tufanının Kuran’daki bütün kıssalarda olduğu gibi bir sembolik, bir hakiki yorumu birde mecazi anlamı   vardır. Hakiki yorumu o bölgeyi sel basması, bazı insanların  gemiyle kurtulması, sel sonrasında yeni bir şehir kurmasıdır. Yani bu anlayışta, bu yorumda Nuh tufanı bugünde olan sel felaketlerinden birini anlatıyor. İkinci yorumda ise kokuşmuş ve çürümüş toplumun tufanla alt üst olmasını ve yeniden kurulmasını anlatıyor. Oradaki tufan bir toplumsal alt üst oluş ve devrimi ifade eder. Toplum çürümeye başladığı zaman, içerisindeki diri unsurlar harekete geçer. Toplumu baskı altında tutan güçler alt üst olur tufan budur. Sonra yeni bir hayat kurulur. Tufandan sonra hayatın kurulması bu manaya gelir. Buda sembolik yorumudur" diye konuştu.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2014 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Metin Akbaş 2014-04-03 17:56:35

Tufandan bizim çıkarmamız gereken ders, zamanımızda sosyal çürümüşlüğün diri unsurları tarafından sağlıklı biçimde yeniden kurulmasıdır. Yoksa, Kur'an tarihi bir olayı anlatmaktan öteye geçmedi. Allah, bu örnekleri boşuna veriyor değil. Yeniden suların yükselerek toplumsal çürümüşlüğü silip süpürmesini beklemek gibi bir olaya işaret edilmiyor. Insan artık Rüştü'de ermiş olmalı ki tufan gibi ayağa kalkarak yeniden sosyal sistemini kurmalıdır. Teşekkürler sevgili İhsan hocam.