'NEREDEYSE RÜŞVET'E SEVAP DİYECEKLER'

İhsan Eliaçık hoca, "Her fırsatta iktidara destek adı altında gazete ve televizyonlara ilan verenler neden acaba yolsuzluk karşısında, Kur'an ile alay edildiğinde, birileri Allah'ın vasıflarına sahip gösterildiğinde çıkıp da tepki ilanı vermiyorlar?" dedi.

20 Ocak 2015 Salı 13:29
'NEREDEYSE RÜŞVET'E SEVAP DİYECEKLER'
Eliaçık hoca şunları söyledi:
Allahın vasıflarına haiz bir lider dedi bir AKP milletvekili Recep Tayyip Erdoğan için. Başka bir milletvekili çıktı dedi ki her Cuma cami de akrabayı koruyun kolayın diyor Cenab-ı Hakk, bende akrabalarımı koruyor kolluyorum devlet de işe aldım dedi. Başka bir ilahiyatçı çıktı dedi ki hırsızlık ile yolsuzluk bir değildir.
Şimdi bu iktidara sayfa sayfa destek ilanı veren dini guruplara sesleniyorum. Bunun ile ilgili tek bir bildiriniz var mı? Bunlar ile ilgili, bu sözler ile ilgili tek bir bildiri görmedim ben, eğer yayınlayan var ise göndersin özür dileyeceğim. İktidarı desteklemeye gelince sayfa sayfa gazetelere ilan veriyorsunuz, Sivil Dayanışma Platformu bilmem ne diye. Bunlar ile ilgili neden konuşmuyorsunuz? Mealcilik yapanlar, yıllarca Kur’an Kursları işletenler, cemaat ortamlarında Kuran okutanlar bunlar doğru mu? Bunlar ile ilgili niye tek bir cümle söylemiyorsunuz? Nasıl oluyor da hırsızlık ile yolsuzluk bir olmuyor? Yolsuzluk hırsızlıktan daha tehlikelidir.  Nerdeyse rüşvet sevaptır diyecekler. Nasıl oluyorda ayet akrabayı kayırın kolayın diyor? Hayır, öyle demiyor. Allah size iyiliği, adaleti, gariplere, kimsesizlere vermeyi emreder. Akrabalar değil! Garipler, kimsesizler…
‘Allah’ın vasıflarına sahip bir liderden’ Recep Tayip Erdoğan’dan, otur yerine edepsiz diye bir söz duydun mu? Veya Diyanet İşleri Başkanı’ndan otur yerine edepsiz, seni ihraç ediyoruz diye bir söz duydun mu? Bakara-makara diyene otur yerine edepsiz diyeni duydun mu? Bakara-makara dedi balkona çıktı adam, ellerini kaldırdılar yanın da. Bakara-makara diyerek dalga geçti adam, sen gidiyorsun Fransa’daki dalga geçen karikatürist ile uğraşıyorsun. Başka mahalleye gelince katliama bile onay verecek sempati besliyorsun, kendi mahallenden olunca bakara-makara diyen balkonlara çıkarılmadı mı bu memlekette.
Ben beklerim ki Diyanet İşleri Başkanı’ndan, Cumhurbaşkanından, Başbakandan bunları söyleyenlere otur yerine diyen bir çift laf duymadım. Cumhurbaşkanı bunu çok kullanıyor, Ananın da al git demiyi biliyor ama, ona da otur yerine edepsiz diyecek . İyide garibana kızmayı biliyorsun. Kendi milletvekilin sana Allah’ın vaizlerine vasıf haiz lider dedi. Hiçbir cemaatden protesto görmedim. Liderin kendisi otur yerine demedi ama gariban fukaraya ananı al git dedi."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2015 13:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mustafa Atacan 2015-01-20 18:16:03

Diline sağlık hocam

Avatar
tedvec 2015-01-20 19:05:35

sayın hocam bu deyerli bilgileriniz için sahsım adına minetarım ...