'Nadira Kadirova Dosyasını İçin Her Yolu Denediler'

Savcılığın takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattığı Özbek vatandaşı Nadira Kadirova olayının yankıları sürüyor.

09 Mart 2020 Pazartesi 08:05
'Nadira Kadirova Dosyasını İçin Her Yolu Denediler'

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova soruşturmasında savcılığın takipsizlik kararı verdiği açıklandı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre karara sert bir şekilde tepki gösteren Nadira’nın ağabeyi Muhammet Ali Kadirov, dosyada yer alan raporların birbiriyle uyuşmadığını vurgulayarak, “Dosyaya takipsizlik kararı verilmesinin tek nedeni Şirin Ünal’ın AKP milletvekili olmasıdır” dedi.

Özbekistan’da yaşayan ağabey Kadirov, Türkiye’ye çağrıda bulundu: “Türkiye halkından tek bir isteğim var, lütfen bu dosyanın kapatılmasına izin vermeyin. Kardeşimin hayalleri vardı. Hayalleri olan bir insan nasıl intihar edebilir?” diye konuştu.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

Nadira’nın intihar ettiğine inanmadığını vurgulayan Kadirov sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Savcılık Nadira’nın intihar ettiğini açıklamış. Kardeşim haftanın altı günü AKP’li Şirin Ünal’ın evindeydi. İntihar ettiğini savunan savcı, bu intiharın nedenini neden araştırmıyor? Nadira intihar etmeyi düşünecek kadar o evde ne yaşadı? Savcılık bu sorulara cevap aramadı. Dosyayı kapatmak için ellerinden gelen her yolu denediler. Bu ülkede AKP’liler ceza alamaz mı? Bu dosya böyle kapatılmamalıydı.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.03.2020 08:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol