'MÜSLÜMANLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Oteline tesettürlü kadınların gelmesini istemeyen Club Grand Aqua Hotel’in sahibi Fethi Yılmaz Sezer’e bir soruşturma daha açıldı.

11 Ağustos 2017 Cuma 12:12

Otellerine tesettürlü kadınların gelmesini istemeyen Club Grand Aqua Hotel’in sahibi Fethi Yılmaz Sezer hakkında bir soruşturma daha başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, 8 Ağustos’taki Yeni Şafak gazetesinin manşetinden duyurduğu “Otelimize tesettürlü gelmesin” başlıklı haberde Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelin sahibi Fetih Yılmaz Sezer’in açıklamalarına yer verildiğini, gazetenin 17’nci sayfasında da röportaj içerinin bulunduğunu tespit etti.

Savcılık, yaptığı incelemede Sezer’in ifadelerinin, “nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen TCK’nın 122. maddesinde yer alan “Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım yapmak” ve TCK’nın 216’ncı maddesindeki “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Otelinde tesettürlü istemeyen Sezer hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

"MÜSLÜMANLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM"

79 yaşında olduğunu belirten, kendisinin eşinin ve kızının da hacı olduğunu söyleyen Fetih Yılmza Sezer, “Biz yaptığımız işi bilinçli yapıyoruz. Müslümanlığın ne olduğunu ve daha fazlasını biliyorum. Bizim kendi vatandaşımızın bizdeki konaklama süresi senede bir aydır. Oysa ki bir Alman grup şubat ayında gelirken Kasım ayı sonuna kadar kalıyor. Sadece Avrupalılara açık olarak hareket ettik. Müşterilerimiz Avrupalı olduğu için müşterilerimizin rahatsız olmasını istemiyoruz” diyerek kararının arkasında durduğunu söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol