MİLYONLARCA HACI ŞEYTAN TAŞLADI!

Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adayları Arafat’ta vakfe sonrası ‘Büyük Şeytanı’ taşlamak üzere Mina’ya geçti.

04 Ekim 2014 Cumartesi 14:53
MİLYONLARCA HACI ŞEYTAN TAŞLADI!

 Dünyanın dört bir noktasından gelen 5 milyon civarı hacı gece saatlerinden itibaren ‘Büyük Şeytanı’ taşlamak üzere Mina’da büyük, orta ve küçük şeytanın taşlandığı Cemarat bölgesine geldi. Yolların araç trafiğine kapatıldığı güzergahlarda hacılar kilometrelerce yol yürüdü.

MÜZDELİFE’DEN MİNA’YA GEÇTİLER

Türk hacıların bir kısmı geceyi Müzdelife’de geçirerek vakfede bulundu. Türk hacılar sabah namazının ardından yola çıktı. 4 buçuk kilometre yol yürüyen hacılar yolda tekbirler getirerek ilerledi. Büyük şeytana 7 taş atan hacılar ardından Kabe’i Muazzama’ya yürüdü. Hacılar yaklaşık 6 kilometrelik yolu yine yaya olarak yürürdü. Yol üzerinden belirli noktalara kurulan çeşmelerde ise adeta izdiham yaşandı.

CEMERAT ALANINDA SEYYAR BERBERLER ÇALIŞTI

Hacılar kurban kesilmesinin ardından traş olup ihramdan çıktı. Şeytan taşlanan Cemarat meydanında hacılar, seyyar berberlere akın etti. Yol kenarında elinde ustura ve makasla bekleyen seyyar berberler neredeyse her dakika bir kişiyi traş etti. 

CEMERAT SONRASI KABE’YE AKIN

Hacıların bir kısmı tavaf ve say vazifesini ihramdan çıkmadan yaparken kimisi de Kabe’i Muazzama’daki yoğunluk nedeni ile akşam saatlerine bıraktı.
Hacılar yarın ve sonraki gün 3 şeytanı da taşlayacak. Taşlamaların ardından hacıların bir kısmı Medine-i Münevvere’ye geçecek; büyük çoğunluğu ise Türkiye’ye dönecek.
Galip ERAYDIN – MEKKE

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.10.2014 14:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol