MİLLİ EVLATLIKTAN MİLLİ HAİNLİĞE...

Hakan Şükür'ün, AKP, Erdoğan ve TRT’li yıllarını hatırlayalım...

13 Ağustos 2016 Cumartesi 17:35
MİLLİ EVLATLIKTAN MİLLİ HAİNLİĞE...

“FETÖ” soruşturması kapsamında eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün 200 milyon liralık servetine el konuldu, babası Sermet Şükür gözaltına alındı. Hakan Şükür hakkında da yakalama kararı var. Gerekçe “FETÖ” üyesi olmak. Havuz medyası Hakan Şükür hakkında bugün haber yaparken asla eski AKP milletvekilliği sıfatını kullanmıyor. Şimdi gelin bir kaç yıl geriye gidip Hakan Şükür, AKP, Erdoğan ve TRT’li yılları hatırlayalım;

TRT, eski futbolcu Hakan Şükür’le Stadyum ve diğer programları için 2008 yılında bir sözleşme imzaladı.

Vergiler hariç ayda 56 bin lira maaş

Bu sözleşmeye göre; Hakan Şükür’ le üst limiti sponsorluk dahil ayda 80 bin lira olmak üzere pazarlığa oturuldu. Yapılan anlaşma sonucunda, ayda net (vergiler hariç) 56 BİN TL üzerinden anlaşma sağlandı. Bu ödeme yılın 365 gününü kapsıyordu. yani program devam etmese de bu para Hakan Şükü’e ödenecekti ve nitekim ödendi de.

Yıllık 728 bin lira TRT’den Hakan Şükür’e aktarıldı

12 ay boyunca, haftanın her pazartesi günü Hakan Şükür’ ün -HSBC Bank Bomonti Şubesi 608-******* numaralı hesabına 14 BİN TL yattı.

Sadece 2008 -2009 yılı için Şükür’e  728 bin lira ödendi.. Hakan Şükür sadece Pazar günleri TRT’ nin İstanbul’ daki stüdyolarına gelip, Stadyum programında yorum yaparak bu parayı aldı.

Hakan Şükür’le aracısız doğrudan sözleşme yapıldı

Sözleşmede dikkat çekici bir ayrıntı daha var. Sözleşmeye göre Hakan Şükür, TRT’nin daimi elemanı gibi görünüyordu. Bir şirket aracılığıyla değil, doğrudan sözleşmeyi imzaladı.

Sözleşmede dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in imzası var

İbrahim Şahin o dönem TRT’nin genel müdürüydü. Cemaatle AKP’nin kardeşlik yıllarıydı. Hakan Şükür referandum’da “evet” şapkası takarak AKP mitinglerinde boy gösteriyordu. Hakan Şükür’le tam da o yıllarda TRT sözleşmesi imzalandı ve sözleşmede TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in imzası olacaktı.  Şahin 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası cemaatle AKP’nin arasının açılmasının ardından görevden alındı ve Samsun valiliğine atandı. Bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ancak kulislerde Şahin’İn, eşi cemaat ablası olduğu için cezalandırıldığı konuşuldu.

TRT’den sorumlu isim Bülent Arınç’tı

Tesadüf müdür bilinmez, Hakan Şükür’ün TRT ile yaptığı sözleşme, tam da bugünlerde sıkça cemaatçi olduğu dillendirilen Bülent Arınç’ın TRT ve Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Başbakan olduğu dönemde imzalandı. (G.PORT)


tarama0001-1

tarama0001-4(2)


tarama0001-5

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol