'MİLLETİN PARASINI HAÇLI VATİKAN'A BAĞIŞLADI'

“Vatikan’a Papa’yı ziyarete giden Erdoğan’ın bu ülkeye yüklü miktarda bağış yapmış ve bu sayede Papa ile görüşebilmiştir”

09 Şubat 2018 Cuma 22:55

TBMM'ye tek soruluk önerge veren CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, bu ziyaret için Vatikan'a ne kadar bağış yapıldığını sordu.

Pekşen yazılı önergesinde şu ifadeleri kullandı:

"Papa’dan randevu almak için Vatikan’a milyonlarca dolarlık bağış yapılarak Hristiyanlığın tanıtımı, yaygınlaşmasına katkı sağlayan ve bu konuda büyük bir iştahla destek olan AKP kanser ilaçları üretimine neden 70 milyon dolarlık kaynak ayırmamaktadır."

“AKP iktidarının beceriksiz yandaşlara emanet ettiği dış politikayla birlikte rüşvet ve bağışa dayalı yeni bir dış politika anlayışı ortaya çıktı. Artık herhangi bir ülke liderinden randevu almak için ya rüşvet olarak o ülkeden uçak, veya et almak gerekiyor ya da o ülkeye bağış yapmak gerekiyor. Son olarak Vatikan'a Papa'yı ziyarete giden Erdoğan'ın bu ülkeye yüklü miktarda bağış yapmış ve bu sayede Papa ile görüşebilmiştir. Buradan 80 milyon adına soruyorum Papa ile görüşmek için bu ülkenin gariban halkının parasını ‘Haçlı ittifakının merkezi' dediği Vatikan'a nasıl vermiştir?” 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol