MEĞER SUÇLU LAİKLİKMİŞ...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den 'laiklik' çıkışı... Görmez, " Sekülerizm dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekûn bir savaşın içine soktu" diye konuştu.

15 Aralık 2015 Salı 16:54
MEĞER SUÇLU LAİKLİKMİŞ...

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ABD Başkanı Obama’nın Müslüman Topluluklar Özel Temsilcisi Şerik Zafer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görmez burada yaptığı konuşmada, "Fransız ihtilâliyle birlikte insanlık başka bir arayış içine girdi. Dinlerin dışında daha seküler (laik) bir dünya kurmayı tasarladı" ifadelerini kullanarak, "Fakat sekülerizm dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekûn bir savaşın içine soktu" diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, kabulde şunları söyledi:

İlahi dinler, insanoğluna dünyayı daha güzel yönetmesi, barış içerisinde birlikte yaşasınlar, rahmeti, şefkati, adaleti egemen kılsınlar diye geldi. Ama insanlar dinleri de kendilerine dönüştürebiliyorlar. Mahza rahmeti yeryüzüne getiren dinler, şiddetin, vahşetin aracı haline getirilebiliyorlar.

Hz. İsa’nın getirdiği rahmet mesajlarından tarihte onlarca defa Haçlı Seferleri çıkarılabildi. Hz. Musa’nın mesajlarının bu coğrafyada hâlâ Siyonizm eliyle nasıl bir ideolojiye dönüştürüldüğünü hâlâ acı acı görüyoruz.

Son yıllarda DAİŞ, Boko Haram, El-Kâide gibi bir takım örgütler marifetiyle İslam’ın rahmet mesajlarının nasıl çarpıtıldığını ve ilahi kitabın, Peygamber’in mesajlarını nasıl insanların kendi ideolojilerine alet edebildiğine hep birlikte şahit oluyoruz.

Fransız ihtilâliyle birlikte insanlık başka bir arayış içine girdi. Dinlerin dışında daha seküler (laik) bir dünya kurmayı tasarladı. Fakat sekülerizm dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekûn bir savaşın içine soktu. İnsanlar da bilimsel keşiflerle atom bombasını düşünebildi. Kimyasal silahları üretti ve tarihteki savaşlarda ölen bütün insanların birkaç katını modern zamanlardaki savaşlarda kaybettik. İki büyük dünya savaşı yaşandı ve şimdi üçüncü dünya savaşından söz ediliyor ve sayın Papa’nın ağzından bile böyle bir cümle dökülebiliyor.

Bölgede çekilen acılar birer sonuç, sebep değildir

ABD gibi bir ülkede seçimden önce adaylar ‘Müslümanları ABD’ye alacağız, almayacağız’ tartışması yapabiliyor. Hiçbir milletin, din mensubunun suçu birbirine atması doğru değildir.

Bu coğrafyada biz çok büyük acılar çekiyoruz ama biz bu acıları, sadece DAİŞ gibi yahut sonradan ortaya çıkan terör örgütlerinin yaptıklarından çekmiyoruz. Bunların her birisi birer sonuçtur, sebep değildir.

Coğrafyanın küresel güçlerin çatışma alanı haline gelmesi bütün bunların birinci sebebi olmuştur. Afganistan, Irak, Bosna, Çeçenistan’da savaşların sonunda eğitimden yoksun, vahşetin gölgesinde yetişen nesiller ortaya çıktı. Yaralı bilinçler ve ölümcül kimlikler çoğaldı. Göçler başladı. Göçmenler entegre olamadı. Ötekileştirildiler. Göçmenlerin dini yanlış öğrenen çocuklarıyla, coğrafyada şiddetin gölgesinde yetişen gençler arasında yakınlık oluştu. Dolayısıyla bu nesiller dine ideoloji olarak sarılmayı tercih etti. Şimdi insanlık olarak bütün bu yaşadığımız sorunların acılarını çekiyoruz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.12.2015 17:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
şeref krasln 2015-12-16 00:35:02

Sayin diyanet işleri başkanı 17 25 aralık asrın yolsuzluğuna 2 kelime edmediniz makam ve mevkinizi korudunuz siz dinden ne anliyorsunuzki laikliği tartışıyorsunuz önce kendi görevinizi laikiyle yapin

Avatar
rasim korkmaz 2015-12-15 18:16:01

Iktidarda olan laiklik degil sayin diyanet baskani komsulara kavgali satasan ortaligi karistran mensubu oldugunuz parti birde bana laikligi aciklarmisiniz dinimizde hirsizlik yolsuzluk yetim hakki kul hakki giybet yalan soylemek varmi sayin diyanet baskani aciklamasini istiyorum

Avatar
Yusuf YAMAN 2015-12-15 19:54:14

müslüman dünyasindaki̇ savaşin sebebi̇ mezhepçi̇li̇k ti̇r. di̇n adamlarinin di̇ni̇ kuran dişina çeki̇p mezhep i̇mamlarinin yazdiklarini di̇n olarak anlatmalarindan kaynaklanmaktadir.
Allah islah etsi̇n.

Avatar
şeref krasln 2015-12-16 00:33:53

Sayin diyanet işleri başkanı 17 25 aralık asrın yolsuzluğuna 2 kelime edmediniz makam ve mevkinizi korudunuz siz dinden ne anliyorsunuzki laikliği tartışıyorsunuz önce kendi görevinizi laikiyle yapin

Avatar
ali hasdemir 2015-12-15 19:24:53

Butun bunlar olurken dini inanci saglam bozulmaya hizmet etmeyen asil temsilciler ne yapiyordu olanlar 2 gunde olup bitmedi ya yuzyillardir suruyor hep bahsne bati bizi kandiriyor Kanmayin kardesim birkerede biz batiyi kandiralim elimiz mi kafamiz mi gozumuz mu eksik eksik olan egitim ve bilim Adam ingiliz ajani bpzmak icin anadoluda imamlok yapiyor yillarca e dese inandigimiz kendimizi bilgimizi bize soylenileni yorimlayip sorgulamadigimiz icin yutuyoruz sonra da bizi kandirdilarsizde diyordunuz dini yanlis ogrenen cocuklarla peki dogrulari ogretmek kimin gorevi bunlar nerede bu kurumlar insanlar onderler disardan tesbit yapip bu islerle hic alakasi yokmus gibi davranmak sorumluluklardan kacmanin bahanesi bence

Avatar
Ali KILINCASLAN 2015-12-15 23:10:55

Türkiye de bütün sokak eylemlerinde yakıp yıkan , ortalığı kan gölü haline getiren bu ülkenin mütedeyyin insanları değil, milli ve manevi değerlere saygısı olmayan bu ülkenin materyalist insanlarıdır.Bunları da bu iktidar yetiştirmedi

Avatar
Tuğrul YILMAZ 2015-12-16 14:24:19

[arâf-3]
rabbinizden size indirilene uyun;
o'nun berisinden birtakım velilerin ardına düşmeyin. siz ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

[rûm-43]
Allah tarafından ertelenmesi söz konusu olmayan bir günden önce, yüzünü güçlü ve eskimez dine döndür!
o gün herkes bölük bölük ayrılacaktır.
[sâd-86]
de ki: "tebliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum. ben size kendiliğimden/zorlamayla yükümlülük getirenlerden de değilim."
yerse buna gelsin

Avatar
Tuğrul YILMAZ 2015-12-16 14:29:15

5 katrilyonluk Allah'a meydan okuma kurumu!.. b
[ kalem/öğreten 10,11,12,13,14 ]
[sâd-86]
de ki: "tebliğime karşılık sizden bir ücret istemiyorum. ben size kendiliğimden/zorlamayla yükümlülük getirenlerden de değilim."

[hûd suresi, 112-113]
emrolunduğun gibi dosdoğru yürü /dürüst yaşa! seninle birlikte tövbe edenler de. sakın aşırılık edip azmayın!
o, yapmakta olduklarınızı görüyor. zulmedenlere eğilim göstermeyin! yoksa ateş sizi sarmalar.”