MARMARA VE EGE'DE DEPREM PANİĞİ!..

İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale'de hissedilen bir deprem meydana geldi.

12 Haziran 2017 Pazartesi 15:35
MARMARA VE EGE'DE DEPREM PANİĞİ!..

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 15.28'de merkez üssü Karaburun İlçesi'ne 23 kilometre açıkta Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki deprem saat 15.28'de yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü önce 6.3 olarak duyurdu, ardından 6.0 olarak revize etti.

Deprem, İzmir ve Çanakkale başta olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerindeki hemen hemen bütün illerde çok güçlü şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı depremde hasarla ilgili araştarmaların sürdüğü belirtildi.

ARTÇILAR MEYDANA GELDİ

AFAD'ın verilerine göre saat 15.31'de 4.9, saat 15.35'te 3.4, saat 15.47'de 4.5 büyüklüklerinde yine Karaburun merkezli artçı sarsıntılar daha meydana geldi. Uzmanlar artçıların süreceğini belirtirken, başta İzmir olmak üzere Ege kıyısındaki merkezlerde birçok kişi ev ve işylerine girmedi.

BURSA VE YALOVA'DA DA SARSILDI
Ege'de meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Bursa ve Yalova’yı da salladı. Bursa ve Yalova'da oturanlar, korku dolu anlar yaşadı. Depremi hissedenler, kendilerini sokağa attı. Bursa'da polis, yaptığı telsiz anonsu ile deprem nedeniyle yaşanacak olumsuzluklar konusunda AFAD'a da bilgi verilmesini istedi. Herhangi can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtilen deprem sonrası Bursa AFAD'da görev yapan yaklaşık 30 kişilik ekip araç ve gerçekleri ile İzmir'e gönderildi.

KOCAOĞLU: TEYAKKUZ HALİNDEYİZ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu da deprem ile ilgili bilgiler verdi. Kocaoğlu, "İzmir’de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama baya şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda" şeklinde konuştu.

GSM ŞİRKETLERİ YİNE SINIFTA KALDI

Yurttaşlar yakınlarını aramak için cep telefonlarına sarıldı, depremin ardından uzun bir süre kimse görüşme gerçekleştiremedi. Yoğunluk sürüyor.

KARABURUN KAYMAKAMI: BULUNDUĞUM BİNA YIKILACAK GİBİYDİ

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel CNN Türk canlı yayınına katılarak, ulaşan can kaybı olmadığını açıkladı. Yetkililerin kendilerini bilgilendirmesini beklediklerini kaydeden Özyüksel, "Halkımız bizi bilgilendirse olaya müdahale ederiz. İnşallah can ve mal güvenliği olmaz" dedi. Özyüksel depremin şiddetine "Bulunduğum bina yıkılacak gibiydi" diyerek dikkat çekti.

TAKSİM MEYDANI SAKİN

Depremin hemen ardından Taksim Meydanı'nda hareketlilik görülmedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.06.2017 17:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol