LİBYALI BAŞKAN VATANDAŞLARINI ZİYARET ETTİ

Türkiye'ye gelerek Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ve beraberindeki heyet, İzmir'deki çeşitli hastanelerde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti.

24 Mayıs 2011 Salı 15:50
LİBYALI BAŞKAN VATANDAŞLARINI ZİYARET ETTİ

 Türkiye'ye gelerek Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ve beraberindeki heyet, İzmir'deki çeşitli hastanelerde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret etti. İlk olarak İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Abdülcelil, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.
Geliş amacının İzmir halkına, İl Sağlık Müdürlüğü personeline, hastanelerdeki sağlık görevlilerine teşekkür etmek ve yaralı vatandaşlarını görmek olduğunu belirten Konsey Başkanı Abdülcelil, Libya'daki iç çatışmalarda yaralanan 478 kişinin Türkiye'de tedavi edildiğini söyledi. Bu kişilerin psikolojik durumunun bozuk olduğunu, geride kalan ailelerinin akıbeti konusunda endişelendiklerini vurgulayan Abdülcelil, "Buraya getirilen hastaların normal bir psikolojiye sahip olmadığı ortada. 478 hasta gibi büyük bir sayı var ortada. Bu vakaların içinde çok acil müdahale gerektirenler de vardı. Birçoğu savaş alanından alınarak doğrudan Türkiye'ye getirildi, orada hiçbir tıbbi ekipman yoktu. Bütün bunlara rağmen bazı vatandaşlarımız, burada hatalı davranışlarda bulundu. Türkiye'deki yöneticilere, hastane yöneticilerine ve sağlık personeline sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Halkım adına Türkiye halkına ve özellikle İzmirlilere teşekkür ediyorum." dedi.
Mustafa Abdülcelil, daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Burada İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ve diğer yetkililer tarafından karşılanarak, üç Libya vatandaşını ziyaret edip hatırlarını sordu. Ardından Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları hastanelerine gitti. Abdülcelil'e ziyaretlerinde, İzmir Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek eşlik etti. İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan da İzmir'de 20 hasta, 32 hasta yakını ve refakatçi olmak üzere halen 52 Libyalı bulunduğunu kaydetti





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol