"KUR'AN BİLİM KİTABI DEĞİLDİR"

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Kuran'ı Kerim'in bir bilim kitabı olmadığını ve bilimsel açıklamaların onda aranmasının yanlış olduğunu belirterek, " Bu tür söylemler Kuran'ın gerçek manasının anlaşılmaması için etrafında gürültü koparmaktan başka birşey değildir. Önemli olan bilinç sahibi olmaktı. Bilgi eşeği olmanın anlamı yok" dedi.

20 Aralık 2013 Cuma 12:33

 Tefsir derslerine devam eden Eliaçık hoca, Kuran'ı anlamak için bilgiye değil bilince sahip olmak gerektiğini söyledi. Allah'ın, Kuran'da insanı ben yarattım demesinin tamamen sosyolojik bir anlatım olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Yoksa bu yaratıcının Allah olduğunu göstermek için değildir. Kuran bir bilim kitabı değildir. Bilimsel açıklamalar yoktur Kuran'da. Bunun yok olması Kuran'ın değerinden birşey götürmez. Bizim Türkiye'de şöyle birşey var; Batı'da bir şey icat ediliyor, bir teknoloji geliştiriliyor hemen birileri çıkıyor ve 'Zaten bu 1400 yıldır Kuran'da vardır diyor. Zaten bin 400 yıl önce Kuran bunu haber vermişti diyor. Peki niye öncesinde söylemiyorsun bunu? Niye icat edilmeden önce söylüyorsun? Sen bulsaydın o zaman. Böyle birşey yok. Kuran'ın amacı bu değil ki. Genellikle bu Risale-i Nur ve onun çevresinde oluşan dergilerde yıllardır insanlara bunu yapıyorlar. Bunu pompalıyorlar. Televizyonlarda şelale resmi gösteriliyor. İşte Yasin Suresini anlatırken bağ, bahçe resmi gösteriyor, hurma tarlaları, dağlar tepeler... Bunların hepsi boş işlerdir. Bunların hepsi Kuran'ın etrafında gürültü koparmaktır. Bu tabiat tasvirlerinin tamamı Allah'a inanalım diye yapılmıyor. Bunların hepsinin sahibinin, mülkünün Allah olduğunu, bu tefeci bezirganların bugün için söylersek toprak ağalarına, servet sahiplerine, kodamanlara ait olmadığını, bütün kullara ait olduğunu anlatmak için yapılıyor. Bunu anlamıyor musunuz?" dedi.



BİLGİ EŞEĞİ OLUNMASINA GEREK YOK!
"Eğer tüm bunları anlamıyorsanız Kuran'dan da hiçbirşey anlamazsınız" diyen Eliaçık hoca sözlerini şöyle tamamladı: " Bunu anlamazsan bu Kuran'dan birşey alamazsın. Biz bilgiden bahsetmiyoruz. Benim bahsettiğim şey bilinçtir, bilgi değildir. Bilgiye heryerden ulaşırsınız. Bilinç mevcut bilgiyi hayata geçirmektir. Kuran, Sünnet, İcma, Ümmet ve son olarak Google'a bakılıyor bilgi için. Bilgi önünüze dökülüyor, dökülüyor da bilgi eşeği olmanın bir anlamı yok ki. Önemli olan bilgiyi nerede ve nasıl kullanacağını bilmektir. O bilgi hayatın neresinde bana lazım olacak demektir. Boş yere birşey ezberlemeyin, çocuklarınıza da ezberletmeyin. Bilinç sahibi olun. Kuran bize bilimsel bilgi vermiyor. İnsanın yaratılışının anlatımının bir amacı var. İnsanın Allah'a ait olduğu, onun tarafından yaratıldığı ve köleleştirilmeyeceği meselesidir. İnsanı Allah yarattı sözü eşitlik için söylenen bir sözdür. İnsanın başkasının mülkiyetine geçmeyeceğini belirtir." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.12.2013 15:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
S Alibi Aydin 2013-12-20 13:23:37

Bu söylediklerinize yüz de bin katiliyorum.!! Kisa ve net her yerde , her vesile ile vurgulamalisiniz.
Salih aydin

Avatar
bekir cengiz 2013-12-20 13:41:13

Atalarina rahmet, allahina kurban
abi

Avatar
hadi bee 2013-12-20 15:23:29

Ya acaba Kuran 'ı hiç hatim ettinmi mealini anlayarak okusaydin böyle konuşmazdın zaten bilgi cahilligi yapmayın...

Avatar
Mehmet Alp 2013-12-20 15:48:56

Yüreğine sağlık

Avatar
mehmet er @hadi bee 2013-12-20 16:56:48

hadi beee adam zaten senden bahsediyor

Avatar
salamon dimitriyan 2013-12-20 16:57:49

bu saptıran ilahiyatçıya ="Gökte ve yerde gizli hiçbir şey yoktur ki apaçık bir kitapta yer almasın" (neml suresi 75) ayetini kulağına hoparlör ile okumalı...

Avatar
Mehmet Kul 2013-12-20 18:25:33

Neml suresi 75. Ayet den nasıl bir bilgi çıkardınız.

Avatar
Mehmet Kul 2013-12-20 18:25:34

Neml suresi 75. Ayet den nasıl bir bilgi çıkardınız.