'Kudüs'ün Başkent Olacağını Erdoğan Biliyordu'

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in 6 sene önce yaptığı Kudüs açıklamaları 'yüzyılın planı' ile yeniden gündeme oturdu.

01 Şubat 2020 Cumartesi 15:19

Türkiye İsrail'in ABD Başkanı Trump ile yaptığı 'yüzyılın anlaşması'na tepki gösterirken Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in, 2012 yılında CNN Türk'te katıldığı Aykırı Sorular'da "İsrail Kudüs'ü başkent ilan edecek ve buna en çok Erdoğan yardım edecek. Başkent ilan edildiği gün de en çok o meydan okuyacak." şeklindeki sözleri yeniden gündeme geldi.

O dönem CNN Türk'te, Enver Aysever'in sunduğu “Aykırı Sorular” programda konuşan Şener, “Bunu yazın bir tarafa. Kudüs’ü Başkent yapacaklar ve İsrail’in Kudüs’ü başkent yapmasına yönelik gelişmeleri ortaya çıkaran, bu yolu açan ve destekleyen sayın Erdoğan’dır. Aynı Erdoğan İsrail Kudüs’ü işgal ettiğinde bağıracaktır, kızacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

[Haber görseli]

ERDOĞAN: KIRMIZI ÇİZGİMİZ...

Erdoğan, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuyu bugün MGK toplantısında da ele aldık. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler.'100 yüzyılın anlaşması' diyorlar. Ne anlaşması ya! Bu bir işgal projesidir. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler. Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur.'' idemişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.02.2020 21:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol