KORKUNÇ SÖZLER...

"18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır.”

14 Ekim 2014 Salı 11:44
KORKUNÇ SÖZLER...

 Daha önce ‘kadınlı erkekli horon haramdır’, ‘çocuğunuza Aleyna, Sanem gibi isimler koymayın’ şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelen Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk’ten çok tartışılacak bir açıklama geldi. Öztürk, “18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır” dedi.

 
Samsun İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü’nde toplantı düzenledi.
 
Burada bir konuşma yapan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk çok tartışılacak sözlere imza attı.
 
“HAZRETİ PEYGAMBER ZİKZAĞI OLMAYAN GENCİ ÇOK SEVERDİ”
Konuşmasında gençlere seslenen Öztürk, “Hazreti Peygamber zikzağı olmayan genci çok severdi. Telafisi mümkün olan hatalar var, telafisi mümkün olmayan hatalar var. Telafisi mümkün olmayan hatalardan birisi, evladın ana-babasını Kur’an’da anlatılan ana baba gibi görmemiş olmasıdır. İkincisi ise sabır ve iffet konusudur. Buluğ çağından sonra iffet çok cazip tekliflerle elden gider. İyi niyetle başlayan birlikteliğin sonu kötü sonla biter. Genç, hayatın baharında iken iffetini kaybediyor" dedi. 
 
“18 YAŞINDAKİNİN ZİNASINA KARŞI ÇIKAMIYORSANIZ…”
 
İffetsizliğin gözden, kulaktan, elden başladığını belirtenÖztürk "Bir sınır yoksa hiçbir sınır yoktur. 18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır. Şehvet öyle bir şeydir ki, sınırda durmazsanız, duracağınız hiçbir yer yoktur. Allah-u Teala ‘Cahiliyetin kadınları gibi sergilemeyin, göstermeyin’ diyor. Gençlerimiz sadece Allah’ın huzurunda eğilmelidir. Hür gençler olarak onları yetiştirmeliyiz. Anneler, babalar çocuklarımızı sevelim. Öğretmenler çocuklarımızı okutalım, vakıflarımız, görevlilerimiz çocuklarımızı yetiştirelim ama bizim için değil, Allah için yetiştirelim. Ey vakıf ve dernek yöneticileri, vakıftaki öğrencilerin sayısı arttığında değil, Sabah namazında camiyi doldurduğunda sevinelim" ifadelerini kullandı.
 
“HÜR NESİL İSTİYORUZ”
 
Öztürk, "İslam kimsenin vakfı, cemaati, tarikatı değildir. Hepimiz İslam’ın hizmetkarlarıyız. Hür nesil istiyoruz. Cemaatine, hocasına, vakfına değil, Allah’a bağlı nesil istiyoruz. Tevhit aracısız kulluktur. İslam sürekli aklı kullanmayı tavsiye eder. İradesini güçlendirir, onu bir şahsiyet olarak görmek ister. Din bize aklı başkasına ipotek etmemeyi öğretir" şeklinde konuştu.
 
“KUR’AN-I KERİM, ‘AKLINI KULLANMAYANLAR PİSLİKTİR’ DER”
 
Kuran'dan örnekler veren Öztürk "Kur’an-ı Kerim, ‘Aklını kullanmayanlar pisliktir’ der. Gençlerimizin secdesi çalınıyor. Allah ile kulun arasına aracı sokuluyor. Zavallının haberi yok secdesi elinden gitmiş. ‘Allah ne diyor’ diye merak etmiyor da, ‘hocam ne diyor’ diye merak eden geçlere yazık olmuştur. En fazla Müslüman Kur’an-ı okur. Sen Kur’an’dan fazla bir kitabı okuyorsan, o Kur’an’ın önüne geçmektir. Kur’an-ı küstürenler var. ‘Allah onları unuttu, onlar da kendilerini unuttular.’ Kendi vakfını, derneğini düşünüp, kendi derneğine adam kazandırmak için çalışıp, ümmet-i Muhammed’in yükselmesi için çalışmayan, ümmet-i Muhammed’in katilidir, öldürdüğü de ümmetin geleceğidir. Büyük düşünmek zor ve yorucudur. Ama büyük düşünmeliyiz. Gençler, herkesin gölgesi kendisi ile orantılıdır. Biz Allah’ın kullarıyız, kendimizi Allah’tan başkasına kullandırtmamalıyız” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.10.2014 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol