KONFERANSTA COŞTU!

AKP medyasının en önemli ismi Samsun Canik Belediyesi’nin düzenlediği “Yeni Türkiye Yolunda” adlı konferansda coştu.

27 Aralık 2015 Pazar 23:51
KONFERANSTA COŞTU!

 Küçük, daha önce darbe girişimi dediği 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı geçen 4 bakan için “rüşvet aldıkları doğru” dedi. Küçük ayrıca, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Erdoğan’ın HSYK ve Polise müdahale talebini reddettiği için görevden alındığını söyledi.

İşte Cem Küçük’ün o itiraflarından başlıklar;

4 bakanın rüşvet aldığı doğru

“Bir iktidarı yıkmak için önce en güçlü liderin etrafına vurursunuz. Yani liderin kendisi hedef alınmaz, etrafına vurulur. Orada da 4 bakan seçildi. Bu 4 bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiası… Bana göre yolsuzluk yoktu. Yani bana göre değil, savcıya göre de yolsuzluk yoktu. Yolsuzluk; devletin ya da belediyenin parasını alırsın, hiçbir iş yapmazsın cebine atarsın, bu yolsuzluk. Rüşvet öyle değil; bir iş yaparsın, işin karşılığını alırsın. Bunun karşılığı bir rüşvet alırsın. Bana sorarsanız 4 bakanla ilgili rüşvet kısmı doğru. Yani bu zaten doğru olmasa sayın Erdoğan onları görevden almazdı.”

Erdoğan HSYK ve Polise müdahale etmek istedi, Ergin kabul etmedi

“Polisler eşliğinde uykulu gözlerle Sadullah Ergin’i başbakanın karşına getirdiler. Sayın başbakan dedi ki; ‘bu yasaların değişmesi lazım. Yani HSYK’nın değişmesi lazım, tedbir almamız lazım. Polislerde bazı değişiklikleri yapmamız lazım. Bunları hazırla Meclis’e getir, tedbir alalım’ diye söyledi. Sadullah Ergin’in uykulu gözlerle söylediği şey; ‘Sayın Başbakanım, ben bu söylediklerini yapamam. Siz beni görevden alın. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığım söz konusu, siz beni Hatay’a gönderin. Erdoğan, bu sözleri duyunca burada ifade edemeyeceğim sözleri sıraladı: ‘Bir sürü yasa geçmesi lazım. Biraz cesur ol, niye böyle yapıyorsun?’ Ergin de ‘Hayır efendim, ben bunları yapamam. Ya istifa ederim ya da beni görevden alın’ dedi. O gece Erdoğan onu da görevden aldı. Bekir Bozdağ’ı onun yerine göreve getirdi. Bu bire bir yüzde 100 doğru bir olaydır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.12.2015 03:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
TC.Vesile kaynar 2016-01-05 00:33:12

unutmadık ama akp kitlesi hem kör hem sağır olmuşlar
her türlü yolsuzluklarına emenna diyorlar bu bencil kesim
yüzünden ülkemizi ne hale getirdiler bu kesimide alıştırdılar
bu bencil kesim ülkemizi değilde kendilerini düşünüyorlar bu gününü
yarın neler olacak umurlarında değil Allah islah etsin
namkör millet olduk ne yazıkki