KOÇ HOLDİNG: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK...

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç, evinde sabah sporu esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

21 Ocak 2016 Perşembe 11:32
KOÇ HOLDİNG: ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK...
Mustafa V. Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecek.

HASTANE : YAKLAŞIK 4 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ. HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Mustafa Koç'un sağlık durumuyla ilgili Amerikan Hastanesi'nde doktorlar tarafından yapılan basın açıklamasında, "Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Söyleyeceğim tek kelime bu. Spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum. Söylediğim tek net şey şu: Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu maalasef buraya da getirmemize rağmen kendisini kalp krizi sonucu kaybettik. Sabah 7 sularında olay oldu. Yaklaşık 4 saat müdahale edildi. Hepimizin başı sağolusun. Yaklaşık yarım saat önce.." denildi.

KOÇ HOLDİNG: MUSTAFA KOÇ'U KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ

Koç Holdingten yapılan açıklamada da, " Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç'u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun. " ifadelerine yer verildi.
Mustafa Koç'un vefatıyla sonuçlanan süreçte şunlar yaşandı:

SAAT: 07.00

Evinde kalp krizi geçirdi. İlk yardım desteği spor hocası ve koruması tarafından yapıldı.

08.10: BEYKOZ DEVLET HASTANESİ'NE GETİRİLDİ

İlk yardım desteği sağlanan Mustafa Koç ilk olarak Beykoz Devlet Hastanesi aciline solunumu durmuş halde getirildiğinde saatler 08.10'u gösteriyordu

40 DAKİKA YENİDEN CANLANDIRMA MÜDAHALESİ

Mustafa Koç'a 40 dakika süren yeniden canlandırma müdahalesi uygulandı. Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Süleyman Erdoğdu tarafından yapılan yazılı açıklamada hastanede yaşananlar şöyle anlatıldı :
"Sayın Mustafa Koç Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli (morarmış, oksijensiz kalmış) halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon (kalp masajı, solunum desteği) başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı " denildi.

YAKINLARI VE AİLE DOSTLARI HASTANEDE

Haberin alınmasından sonra Koç ailesi üyeleri ve ailenin yakın dostları art arda Beykoz Devlet Hastanesi'ne geldi. Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç, Rahmi Koç, Ali Koç hastahanediydi. Bu sırada Mustafa Koç'u taşıyan ambulans helikoptere doğru hastaneden çıkış yaptı

SAAT: 10.38: MUSTAFA KOÇ'U TAŞIYAN HELIKOPTER AMERIKAN HASTANESI'NE İNDİ

Koç Grubu'na bağlı AW139 tipi helikopter Sabah 09.27'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalandı. Beykoz Devlet Hastanesi heliportuna inen TC-HVK tescilli helikopter, buradan Mustafa Koç'u alarak Nişantaşı'nda bulunan Amerikan Hastanesi'ne uçtu. Helikopter saat 10.38'de hastanenin çatısında bulunan heliporta indi.

HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI

Mustafa Koç'un kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'ne çok sayıda ziyaretçi gitti. Koç ailesinin yakın aile dostları Sema Doğan ve kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümit Boyner'in de aralarında bulunduğu iş dünyasından bir çok isim, Mustafa Koç'un bulunduğu hastaneye geldi.

SAAT 12.07: AMERİKAN HASTANESİ: MUSTAFA KOÇ'U KAYBETTİK

Mustafa Koç'un vefat haberi Saat 12.07'de Amerikan Hastanesi doktorları tarafından yapılan açıklalmayla duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi,
"Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Söyleyeceğim tek kelime bu. Spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum. Söylediğim tek net şey şu: Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu maalasef buraya da getirmemize rağmen kendisini kalp krizi sonucu kaybettik. Sabah 7 sularında olay oldu. Yaklaşık 4 saat müdahale edildi. Hepimizin başı sağolusun. Yaklaşık yarım saat önce.." denildi.

ÖLÜM HABERİNDEN SONRA ZİYARETÇİ AKINI SÜRDÜ

Mustafa Koç'un vefat ettiği haberinin açıklanmasından sonra da Amerikan Hastanesi'ne ziyaretçi akını sürdü. Siyaset, iş ve spor dünyasından bir çok isim, Koç ailesine taziyelerini bildirmek için hastaneye gelmeyi sürdürdü

DÜN CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ. BUGÜN DAVOS'A GİDECEKTİ. ÇOCUKLARIYLA TATİL PLANLIYORDU

Ölümüyle Türkiye'de büyük üzüntü yaratan işadamı Mustafa Koç, bugün 13:00'te Davos'a gitmeyi planlıyordu.
Doğan Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre, Mustafa Koç, dün öğleden sonra kendine ait özel uçağıyla Ankara'ya uçtu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası 21:00 sıralarında İstanbul'a döndü. Oldukça keyifli ve mutlu idi. Özel uçağıyla bugün 13:00'te önce Zürih'e uçacak, oradan da Davos'a geçecekti. Çocukları ile birlikte tatil planı yapıyordu.

MİDE KÜÇÜLTME AMELİYATI VE BY PASS OLMUŞTU

Mustafa Koç bir süre önce mide küçültme ameliyatı olmuştu. 2002'de ABD'de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti. 1960 doğumlu olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İsviçre Lyceum Alpium Zuoz ve ABD'de George Washington Üniversitesini bitirdi. 2003'ten bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde bulunuyor. Golf , binicilik, havacılık ve scuba ile ilgili alanlarda aktif sporcu olan Koç İngilizce ve Almanca biliyordu. Evli ve iki kız çocuk babası olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Klübü kongre üyesiydi.

KOÇ HOLDİNG BİNASINDA BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ölümünün ardından Nakkaştepe'deki Koç Holding'de bayraklar yarıya indirildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, sabah saatlerinde spor yaparken kalp krizi geçirmiş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Mustafa Koç'un hayatını kaybetmesinin ardından Nakkaştepe'deki Koç Holding merkezinde bayraklar yarıya indirildi.
Gülseli KENARLI-Cengiz ÇOBAN-İhsan YALÇIN-Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM-Zeki GÜNAL-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2016 15:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ahmet Müdüroğlu 2016-01-22 22:15:37

Ailemden birisini kaybetmiş gibi üzüldüm. Yeni nesillere her yönü ile örnek olmuş değerli bir kişi. Kendisine Allahtan rahmet , tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.