KIRKINCI HOCA'YI 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

26 Şubat 2016 Cuma 17:21
KIRKINCI HOCA'YI 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

 ERZURUM'da 88 yaşında vefat eden 'Kırkıncı cemaati' Lideri Mehmed Kırkıncı, Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören Kırkıncı Cemaatin önderi Mehmed Kırkıncı Hoca, 24 Şubat gecesi vefat etti. Mehmed Kırkıncı'nın cenaze töreni, merkez Yakutiye İlçesindeki Narmanlı caminde düzenlendi. Cuma namazının ardından 'Kırkıncı Hoca'nın cenaze namazı öncesi konuşma yapan Osmanlı Araştırmaları Vakfı mütevelli heyeti başkanı Prof.Dr. Ahmet Akgündüz, Mehmet Kırkıncı'nın hayatını anlattı. Akgündüz, "Bediüzzaman hazretlerinin muhterem talebeleri, ağabeylerim ve kardeşlerim. 90 sene bereketli bir ömür yaşayan ümmeti Muhammedi dirayetli bir alamesi Nur cemaatinin cesur hocası Mehmet Kırkıncı hocamız hakkın rahmetine uğurlanmaktadır. Mehmet Kırkıncı hocamız Osmanlı medreseleri usülü, iki icazetnamesi bulunan önemli bir allameydi. Ağrı'daki bir molla efendiden akli ilimlerde icazetini alan Mehmet Kırkıncı hocamız, Erzurum'da da nakli ilimler ve şeri ilimlerden icazet almıştı. Özellikle mantık kelam ve münazara ilimlerinde gerçekten Türkiye'de nadir yetişebilecek bir mütehassıs ve alimdi. Risali nurun külliyatını ve felsefe alakalı ilimlere vakıf bir alim olarak izaha muktedirdi" dedi.

Mehmet Kırkıncı'nın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Cenaze namazında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Çevre ve Şehircilik Eski bakanlarından İdris Güllüce, Vali Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile Kırkıncı cemaeti üyeleri, ailesi ve yaklaşık 10 bin kişi saf tuttu.

Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Mehmet Kırkıncı'nın cenazesi, omuzlara alınarak bir süre taşındı. Daha sonra cenaze aracına konularak Asri Mezarlığa götürülen Kırkıncı Hoca'nın cenazesi aile kabristanına defnedildi.

Öte yandan cenaze töreni nedeniyle Erzurum'da Narmanlı Camisine çıkan tüm caddeler, Emniyet Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatıldı. Bariyerlerle kapatılan caminin dört bir tarafından cenaze namazı için gelenler tek tek arandı.
Turgay İPEK- Zafer KUMRU/ERZURUM

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.02.2016 17:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol