Kılıçdaroğlu Gözyaşlarını Tutamadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü yıl dönümünde partisinin grup toplantısında konuşuyor. “Hak-hukuk-adalet” sloganları karşısında sesi titreyen, ağlamaklı olan Kılıçdaroğlu konuşmasına, “Beni duygulandırıyorsunuz arkadaşlar” diye başladı.

16 Haziran 2020 Salı 16:09
Kılıçdaroğlu Gözyaşlarını Tutamadı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Kılıçdaroğlu'nu kürsüye çağırırken yaptığı konuşma ve CHP'li milletvekillerinin ayakta alkışlaması Kılıçdaroğlu'nu duygulandırdı.

Kılıçdaroğlu " Ne için yürüdük. Bu cennet gibi vatanda kardeş olalım diye yürüdük. Bu cennet gibi vatanda bir çocuk bile yatağa aç girmesin diye yürüdük. Özgürce yazı yazan gazeteciler için yürüdük. Biz bu yürüyüşü hiçbir kişisel beklenti içinde olmaksızın 83 milyonun adalet talebi için yürüdük. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. 

83 MİLYON İÇİN YÜRÜDÜK

* Bu ülkede haksız yere hapislerde çürüyen kardeşlerimiz için, kalemini satmayan gazeteciler için, hiçbir kişisel beklenti içinde olmaksızın 83 milyonun adalet talebi için yürüdük. Biz bu memlekette 83 milyon için yürüdük. Hâlâ aynı noktada mıyız? Hayır, o ilk adımımızdı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz!

HER DÖNEMİN FİRAVUNU OLMUŞTUR

* Adalet dünyanın ortak paydası olmak zorundadır. Yalnız yürümek için yola çıktım. Ama adalet talebi o kadar yoğundu ki milyonlara ulaştık. Her dönemin bir firavunu olmuştur. Adalet talebinin içini boşalttılar. Firavunlar boşaltacak milyonlar dolduracak.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ
Adalet Yürüyüşü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde 15 Haziran 2017'de Ankara'dan başladı. Çeşitli siyasetçilerin ve grupların katılımıyla 9 Temmuz 2017'de İstanbul'da sona erdi. 420 kilometrelik yolu 25 günde yürüyen Kılıçdaroğlu, yürüyüşün sonunda Maltepe'de bir miting düzenledi.
* İnsanlık hep adaleti aramıştır. Gelen bütün peygamberler adaleti tesis etmek için gelmiştir. Güzel ahlakı ve liyakati tesis etmek için gelmiştir. Eğer insansak, bizim gibi düşünmeyenin de hakkı vardır diye düşüneceğiz.

TARİHSEL BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR

* Evet yürüdüm. Kimseyi de davet etmedim. Ben ve eşim yalnız yürüyecektik. Ama adalet talebi o kadar yüksek ki, milyonlar yürüdü. Bizim böyle tarihsel bir sorumluluğumuz var. Geleceğe yürüdük, yürüyemeyenler bize destek oldu.

* Buradan bütün aile hekimlerine de şükranlarımı iletiyorum. Sorunlar varsa çözümleri de vardır. Buradan bizim belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum, 24 saat çalıştılar. Engelleri aştılar, sitem etmediler.

HALK DUYMASIN DİYE İNSANLAR TUTUKLANIYOR

* Anayasamız, ‘Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır' diyor. 21. yüzyılın Türkiyesinde durum tam tersi. Anayasaya taban tabana zıt uygulamalara imza atıyorlar! Müyesser Yıldız’ın tutuklanmasına sebep olan bütün bilgiler internette hâlâ var. Yalnızca Saray halk duymasın istiyor. O yüzden insanlar tutuklanıyor.

VATANDAŞIN İZLEDİĞİ MEDYAYI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

* Medyanın yüzde 90’ını havuz medyasına dönüştürdüler. Havuz medyasını vatandaş izlemedi. Vatandaşın izlediği, okuduğu medyayı ele geçirmeye çalıştılar. Havuz gazeteleri aynı manşeti atıyor. Ne yaparsanız yapın ne yazarsanız yazın, kumpasınıza katılmayacağız. Biz doğru haberin peşindeyiz.

* Sosyal medyada trollerle gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Pek çok gazeteci hapiste. AİHM kararlarını bile uygulamıyorlar. Bu, firavunun adaletidir!

DÖRT BESLEMENİN KARŞISINA BİR CHP’Lİ KOYUYORLAR

* Boykot ettiğimiz kanalda yayın yapıyorlar, dört tane beslemenin karşısına bir CHP’li. Her birine 10’ar dakika veriyorlar. CHP’liye sıra geliyor, iki cümle kurunca süren doldu diyorlar.

* Çocuğuna ekmek bulmak için konteynerleri gezen kadını bu saraydakiler görüyor mu düşünüyor mu? Bütün kadınlara sesleniyorum, evinizde huzur yoksa sebebi Saray sosyetesidir.

HIRSIZA DESTEK VEREN HIRSIZDIR

* Devleti yönetenler, devleti arpalık olarak kullanamazlar! Çikolata kutusunda rüşvet alan adamı büyükelçi yaparsanız o ülke halkı şunu düşünür, bu rüşvetçiyi buraya gönderen de demek ki aynı meşreptendir. Hırsıza destek veren de hırsızdır. Çete nedir, yasa dışı bir işi yapmak için bir araya gelen insan topluluğu.

FETÖ’YLE İŞBİRLİĞİNİ İTİRAF ETTİLER

* Televizyona birisi çıktı. Biz FETÖ’yle işbirliği yaptık, Kemalistleri devirmek için dedi. Bu kardeşime öncelikle teşekkür ediyorum, bir gerçeği itiraf ettiği için. Bunu biz söylüyorduk ama halk bunlar muhalefet diyordu. Şimdi AKP’li biri itiraf etti.

BAŞARILARINI GÖLGELEME, GÖREVİ İADE ET

* Geçenlerde banka yönetimine dünya şampiyonu bir güreşçi atadılar. Devleti devlet olarak değil, soyulacak yer olarak görüyorlar. Bu sporcu kardeşimizden tek ricam; elde ettiğin başarıları gölgeleme, teşekkür ederek bu görevi iade et kardeşim. Bankalara öyle kişiler atadılar ki adamlar ATM'den para çekmeyi bilmiyorlar ama bankanın yönetim kurulunda…

AMERİKALARDA DÜNYALIKLARINI YAPTILAR

* 20 bin öğretmen atama bekliyor. Niye atama yapmıyorlar? Para gider diye. Müslüman harama el uzatmaz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Çocuklar aç yatıyor birileri de üç, dört yerden maaş alıyorlar.

* Üniversite mezunu nice insan evine ekmek götüremiyor, babalarının ellerine bakıyorlar. Kendilerine gelince Amerikalarda dünyalıklarını yaptılar, saraylarda oturuyorlar. Lafa gelince Müslümanız diyorlar.

VERGİNİN HESABINI VEREMEYEN HIRSIZDIR

* Saray’da yaşayan adam kirada yaşayan insandan neden para ister? Neden IBAN numarası verir? Sülük gibi, kene gibi emdiniz milletin kanını!

* Vatandaştan aldığın verginin hesabını vermiyorsan ‘sen hırsızsın' demektir! Siyasetin en temel kuralı hesap vermektir. Hesap vermiyor. Ama aldığı vergilerden ilk beş ayda tefecilere 65 milyar TL verdi!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2020 16:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol