'KERBELA KİMİN SUÇU, AMERİKA'NIN MI?'

İhsan Eliaçık hoca, rivayet ve hadisler yüzünden insanların akın akın dinden kaçtığını ve ateizmi tercih eder hale geldiğini belirterek, ' Birileri de hala rantın, ihalenin derdinde' dedi.

19 Ocak 2015 Pazartesi 11:27
'KERBELA KİMİN SUÇU, AMERİKA'NIN MI?'
Eliaçık hoca şunları söyledi:
“İslam dünyasında özelikle son yüzyılda Mutezile kelamından bu yana yenilik meselesi, Müslümanların içinde yaşadığı çağa nasıl cevap vereceği, tarihin gerisinde nasıl kalmayacağı, yeni çıkan ihtiyaçlar karşısında içtihat kurumunun nasıl olacağı tartışmaları hep var. Bu konu yüz yılardır sürüyor. 2000 yılda çıkmış olan kitabım İslam’ın Yenilikçileri iki cilt halinde, içeriği ise İslam düşünce tarihinde yenilik arayışlarıdır. Bizahati bu tartışmanın içindeyim, kendim yıllardır araştırmalarını yapıyorum. İslam’da yeni arayışlar, reform, rönesans, yenilik fikriyatı, bunu zaten başlatmışız. Bunu yaptığımız için zaten bizi linç ettiler. Bakıyorum, son zamanada konuşanlar “İslam’da bir tartışma lazım, İslam’ın içinde sivil ulema, İslam’ın meselsini masaya yatırmalı, tartışmalı falan diyorlar. Biz bunu yaptık, yaptığımız için bizi neden linç ediyorusunuz?  Türkiye’deki zihniyet, özleikle dini çevrelerde, yıllarca Ali Şeriati okurlar, içlerinden bir çıkıp da Ali Şeriati’nin  yaptığını yapmaya kalkarsa onu linç ederler. Biz zaten bunu yapıyoruz. Dinlemiyor musunuz söylediklerimizi, bir sürü şey anlatıyoruz, sayfalar dolusu anlatmışım, 22 tane kitap yazmışım, en son yazdığım kitap  Demokratik Özgürlükçü İslam..  2003’te yazdığım kitap Adalet Devleti.. Bunlar IŞİD zihniyetine panzehir olsun diye yazılmış kitaplardır. İslam devleti değil Adalet Devleti.. Olsa olsa bu olur diye yazdığım kitaplar, buradan ilerlenmesi gerekiyor… 


KERBELA'YI AMERİKALILAR MI YAPTI?
Mehmet Akif ,bir medeniyet dışarıdan çökertilmez, içten çöker diyor. Ahlakı, siyaseti, hukuku, eğitimi kokuşur, yerlerde sürünür hale gelir. Dışardan bir darbe değil, bir dokunma kalır, gelir dışarıdan biri dokunur ve yıkılır. Bugün olan o mu? Tabi, olacak olan da o. Hani övünerek diziyorlar ya 17 tane Türk devleti…Onların hepsi böyle yıkıldı. İçten çöktü. Darbe içtedir diyor, dışta değildir, içeriye bak diyor. Şimdi şunu soruyorum ve bunun üzerine düşünsünler: Bizi batılılar yaptı, sanki batıdan buraya şiddet ihracat ediyoruz, sanki IŞİD’i batılılar ortaya çıkardı. Dört halifeden üçü suikast ile öldürüldü; Bunu batılılar mı yaptı! 12 İmamdan 7 tanesi zehirlendi, 3’ü katledildi; Bunu modernistler mi yaptı! Kerbela faciasını kim yaptı! Amerikalılar mı! 

NEREDEYSE İNSANLAR 'ALLAH'TA SORUN VAR' DİYECEK...
Bunların hepsi dahildedir yani içtedir. İslam’ ın içinde Kur’an’ın algılanmasına yönelik bir sorun var. Bu sorun öle bir noktaya geldi ki, artık ipin ucu kopmak üzere
Dunya şuna ikna olacak nerdeyse: Kardeşim bunların kitabın da bir sorun var. Bunların Allah’ında bir sorun var. Bunların hakkaten Peygamberi’nde sorun var, acaba! Evet bunlarda bir sorun var noktasına gelmek üzere. Şimdi biz bunlara nasıl cevap vereceğiz!  Dil döküyoruz, cevap veriyoruz, içerden birileri çıksın, çıkıyoruz linç ediyorsunuz. ‘Modernist’ diyorsunuz, ‘reformcu’ diyorsunuz, ‘dini bozuyor’ diyorsunuz , ‘yeni bir din icat ediyor’ diyorsunuz. Mehmet Akif Ersoy söylemiş: “Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun.
Yıktın da din-i mübini yeni bir din kurdun.”  
Yani Peygamberimiz söyle buyurdu, böyle buyurdu diyerek, binlerce saçma uydurdun, onunla Allah’ın apaçık dinini yıktın da onun yerine yeni bir din kurdun diyor. Şu anda yeni bir din kurulmuş. Bir sürü uydurulmuş hadisler, bir sürü rivayetlerle insanlar dinden kaçıp ya böyle din olmaz olsun deyip ateist olmaya doğru akın akın  gidiyor, siz hala rantın, ihalenin üzerinde uyuyun!”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.01.2015 11:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
cemal deren 2015-01-19 12:10:17

Hacam ağzınıza sağlık. Yanlız atladığınız veya girmek ustemediğiniz bir konu var, oda peygamber efendimizin (saa) benden sonra vekiliniz Ali (ra) dediği halde ömer ve ebubekirin hilafeti ele geçirmek için yaptıkları oyunlar. Konulara buradan neden başlamıyorsunuz. Ömerin peygamber efendimizin kızının evini yakmak istemesini ve ömer yüzünden çocoğunu düşürmesinden neden bahsetmiyorsunuz.

Avatar
Tufan aslan 2015-01-20 00:49:07

Hocam çok doğru söylüyor ben Şii Alevi be sünni mezheplerini bilirim. Kendim Alevi biri. Olarak. Kişileri halifeleri kerbelayı anlayalım ama geçmişte yaşanan olaylar yüzünden bir birimizi sorumlu tutmayalım. Sadece evrensel yaşayan Kur'an da birleşirsek gerçek kurtuluş ve Kuran'ın istediğini Allah'ın istediğini yapmış oluruz.

Avatar
mehmet 2015-01-19 14:27:46

Hocam aynen söylediğiniz gibi ben bugünkü islama ve islamciya artık inanmiyorum ama sizi beğeniyor taktir ediyorum bakın bütün islam ülkelerinde ne hak var ne hukuk insan hayatının hiç bir değeri yok islam insandan çok canavar yetiştiriyor kimisi kadın ölduruyor kimisi çocuk ölduruyor kimisi de kadin erkek çocuk yaşlı ayırmadan kafa kesiyor belki hocam Siz bu ülkeyi kurtarirsiniz selam ve saygılar hocam

Avatar
cemal deren @Herhangi biri 2015-01-19 17:35:51

arkadaşım bu yazdıklarımı sünni hadis kitapları sahih buhari , sahih tirmizi ve ya diğer sünni kaynaklarda bula bilirsin istersen ben buradan kopyala yapıştır yaparak size iletirim. şia hadis kitaplarındada var fakat şimdi onlardan yazsam belki inanmazsın o yüzden sünni kitaplardan paylaştım. hatta peygamber efendimiz (saa) defin olunurken ömer ve ebubekir hilafet için peygamber efendimizin defin işleri ile bile uğraşmadılar. yangından mal kaçırır gibi halifelik işleri ile uğraştılar.

Avatar
Atilla. soydemir 2015-01-19 12:45:40

Hocam.agżina.beynine.saglik

Avatar
engin 2015-01-19 14:26:08

Hocam agziniza saglik iyiki varsiniz

Avatar
25AT508 2015-01-19 18:34:51

Aynen katılıyorum hocaya doğru söylemiş,ne yaptığını bilmeyeceksin ilim fen eğitimini savsaklayacaksın çoğusu cahil olan adamlarla topluma uydurup din eğitimi vereceksin akla mantığa uymayan rivayet ve hikayeler sonrada şunu amerikalı bunu ingiliz yaptı ne güzel sen ne iş görüyon ulan

Avatar
Nurı 2015-01-20 10:41:42

hocam gerceklerı yazıyorsunuz.Hz Peygamber ölürken. Bunlar halifelik icin birbirine giriyorlar bir suru insan ölüyor kac gun Sonra cenezeyi kaldiriyorlar.cenezadede on kac insan Varnas!!!!