KAYINÇO KIYAĞI... 28 BİN DOLAR MAAŞ!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kayınçosu Nusret Yurter’i, 28 bin dolar maaşla Dubai’ye Tanıtım Ajansının başına getirdi.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 17:33
KAYINÇO KIYAĞI... 28 BİN DOLAR MAAŞ!

 Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, AKP çevrelerinin çok yetenekli arkdaşımız dedikleri Nusret Yurter Başbakanlık’a bağlı Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın Dubai temsilciliğini yapacak. 

PRENS GİTTİ: Yatırım ajansının adı, 2007'de başkan olarak transfer edilen Alpaslan Korkmaz'la kamuoyunun gündemine oturdu. 3 yıl görev yaptıktan sonra sürpriz bir şekilde ayrılan Alpaslan Korkmaz için Resmi Gazete'de arama ilanı verilmişti. Sayıştay, 2008 yılı muhasebe kayıtlarını inceledi ve o tarihte görev yapan Korkmaz'ın savunmasını istedi. Korkmaz'a ulaşamayan Sayıştay Başkanlığı ise Resmi Gazete'ye ilan vermek zorunda kaldı.
BAKANIN KAYNI, VEKİLİN DAMADI: Korkmaz'la ilgili skandal devam ederken Babacan'ın kayınbiraderi Nusret Yurter, Dubai Temsilciliği görevine getirildi. Babacan'ın kaynı Yurter, aynı zamanda AKP Kütahya Milletvekili ve Meclis Sanayi Komisyonu eski Başkanı Soner Aksoy'un da damadı. Aylık 28 bin dolar ücret verilen Yurter'in Ankara'da yaşadığı öğrenildi.
DUBAİ BANKASININ TEMSİLCİSİ: AKP'lilerin çok yetenekli ve genç bir arkadaşımız' dive anlattığı Nusret Yurter, yaklaşık 9 yıldır Dubai İslam Bankası'nın Türkiye Temsilciliği'ni yürütüyor. Böylece Yurter, Türkiye'de Dubai Bankası'nın Temsilcisi, Dubai'de ise Türkiye'nin yatırım ajansı temsilciliğini yapmaya başlayacak.
BAŞKAN DA DAMAT: Yatırım Ajansı'nın başında bulunan İlker Aycı ise başka bir AKP'li milletvekilinin damadı. Ajans Başkanı Aya, AKP'nin kurucularından ve Bursa eski Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun damadı.
MAKTUM'UN PARASI: Yurter'in adı Dubai Emin Şeyh El Maktum'un 7 milyon dolar parasının kaybolması skandalına karışmıştı. Maktum, 2007 yılında gayrimenkul almak için şirket kurdurdu, ancak yetki verdiği kişiler parasını kaybetmekle suçlandı. Skandala adı karışan 2 kişi cezaevinde bulunuyor.
BAKANI YIPRATMAK İSTİYORLAR: Kayınço Yurter, yeni görevinden dolayı yakın çevresine ilginç açıklamalar yaptı. Dubai ile Türkiye arasında iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Yurter, yeni görevinin Babacan'ın siyasi kimliğini yıpratmak için gündeme getirildiğini savunuyor. Maaşını açıklamayan Yurter, 28 bin dolar için "abartılı' yorumunu yapıvor.
MAKTUM'UN PARASI NASIL KAYBOLDU?
Şeyh Maktum, 2007'de Türkiye'de inşaat alanında adım attı. Şirketin temsilciliğini Nusret Yurter üstlendi. Gürpınar'da 110 villa 13 milyon dolara satın alındı. Burj İnşaat kuruldu. Maktum şirkete 7 milyon dolar gönderdi. Şirketin çekleri geri dönünce skandal ortaya çıktı. Bu yüzden Dubai'de iki üst düzey yöAetlci hapse atıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol