'KASIRGA YAKLAŞIYOR...'

İhsan Eliaçık Hoca İle Kur'an'ı Keşfet'te bugün: KAMER SURESİ / 18-22...

11 Kasım 2014 Salı 11:44
'KASIRGA YAKLAŞIYOR...'
 Sevgi ve Merhameti sonsuz olan Allah'In adıyla,

Ad halkı da yalan bütün bunlar dedi. Fakat bak nasıl oldu uyarılarıma kulak asmayanlara yönelik azabım?
Uğursuz mu uğursuz bir günde şiddetli bir kasırgaya yakalandılar. Öyle ki insanları hurma kütüklerini söker gibi kökünden döküp atıyordu. İşte bak nasıl oldu uyarılarıma kulak asmayanlara yönelik azabım? Açın kulağınızı!
Kur'an'ı düşünmek için kolaylaştırdık, yok mu düşünen?
(KAMER SURESİ / 18-22)
Nuh kavminden sonra Ad kavmine geçiliyor. Ad kavmine Hazreti Hud çağrılar yapmıştı. Ad kavmine Hud'un ne dediği, niçin ona karşı çıktıklarının detayına girilmeksizin 'yalanladılar' yani reddettiler, alay ettiler demekle yetiniliyor. Detaya Hud Suresi'nde girilecek burada sadece uğradıkları felaket hatırlatılıyor. 'Şiddetli kasırga' ile alt üst oldukları, 'kökünden sökülmüş hurma kütükleri' gibi sökülüp atıldıkları haber veriliyor.

Pek tabii bu 'şehrin (Mekke) zenginlikten şımarmış ileri gelenlerinin' şiddetli bir toplumsal rüzgar/kasırga ile hurma kütükleri gibi kökünden sökülüp atılacakları günün/saatin yakın olduğu manasındadır. Surenin başında yer alan 'Saat yaklaştı' haberi, bu bağlamda, 'Kasırga yaklaşıyor, siz de Hud'un çağrılarına kulak asmayanlar gibi altüst olacaksınız' şeklinde örneklendiriliyor.

YARIN: ÇIĞLIK YAKLAŞIYOR (KAMER SURESİ 23-32)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.11.2014 23:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol