KARARLARA BİR TEPKİ DE İHSAN HOCA'DAN...

5 yıldır devam eden “Ergenekon” davasında açıklanan kararlara bir tepki de İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık'tan geldi. Eliaçık hoca, " Darbeye teşebbüs varsa bile bu her türlü hukuksuzluğu meşru kılamaz" dedi.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 16:10
KARARLARA BİR TEPKİ DE İHSAN HOCA'DAN...
Ergenekon'da sanıklara adeta ceza yağdı. Cezaların ağırlığını müebbet oluşturdu. Sanıklara destek amaçlı gösterilere ise izin verilmedi, halk Silivri'ye yaklaştırılmadı. 

Kararlara tepkiler ise ardarda geldi. Kimi bizzat duruşma salonu çıkışında dile getirdi düşüncelerini kimi ise sosyal medyadan veryansın etti.

Bunlardan biri de özellikle Gezi Parkı direnişinde ortaya koyduğu duruş ile gönüllerde taht kuran, ancak iktidar ve yandaş çevrelerin ağır tepki ve hakaretlerine maruz kalan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca idi.

Eliaçık hoca da kararlara ilişkin tepkisini twitter hesabından dile getirdi. Eliaçık hoca, " Silivri'dekilere darbeci cezası verebilirsiniz ancak zulmedemezsiniz. Göstericilerden ne istiyorsunuz? Darbeye teşebbüs suçu her türlü hukuksuzluğu meşru kılmaz. Herkes ama herkes adil yargılanma hakkına sahiptir" dedi.

İşte o tweetler:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.08.2013 16:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Muhalif ses ; 2013-08-06 01:43:14

silivridekiler için "suçsuzdu" diyemeyip, suçlu olsalarda yinede "az bi cezayla geçiştirin" şeklinde konuşmanız, bana tutarsizlıktaymışsınız izlenimi verdi.