KADIN-ERKEK EŞİT Mİ DEĞİL Mİ?

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk hoca, " Sarıklı despotların haklılığını ortaya koyan söylemlerle hem kendilerini hem de dinimizi maskaraya çeviriyorlar" dedi.

01 Aralık 2014 Pazartesi 13:03
KADIN-ERKEK EŞİT Mİ DEĞİL Mİ?
HOCAM CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 'FITRAT' KONUSUNU GÜNDEME TAŞIDI NE DİR BU FITRAT?

Devamlı bilmediği konulara giriyor. Bilmediği konulara giren bunun altında ezilir. 
Üzülüyorum hem hemşehrim olduğu için hem de İmam Hatip kökenli olduğu için ama girme kardeşim.
Fıtrat Kur'an kökenli, Kur'an'i bir kavramdır. Bunun altından kalkamadığınız belli. Fıtrat çok boyutlu bir kavramdır. Ontolojik açıdan bakarsanız hiç kimse bir başkasıyla, hiçbirşey bir başka şeyle eşit değildir. Bunun felsefi planı budur. Bununla kadın-erkek eşitliği gibi bir kavramı nasıl aynı kaba koyup eşitlik yoktur diyor. Belli ki bilmiyor yani bilemezde. Bilmesi için dünyaya yeniden gelmesi lazım. Bundan sonra öğrenmesi de mümkün değil. Yeniden reankarne olursa onu bilemem tabii...

Sosyolojik anlamda Kur'an'a göre kadın-erkek eşitliği vardır. Yüze yakın ayette kendi terminolojisi içinde bunu bizim önümüze koymaktadır.

KADIN-ERKEK EŞİT MİDİR DEĞİL MİDİR DİNİMİZE GÖRE?
Kadından boksör olur mu diyorlar, peki erkek çocuk doğurur mu? Bu şimdi eşitsizlik belgesi mi? Ayıptır ya! Her erkekten boksör olur mu? Mutlak bir eşitlik sözkonusu mu?

Hukuk ve statülerde eşitlikten bahsediyoruz biz. Burada eşitlik var ve bu tartışılmaz. Tarih içinde kadına yapılan zulümlerin konacağı yer neresidir? İslam fıkhının en karanlık, en hüzün verici, en içler acısı sayfaları kadına zulüm sayfalarıdır.

Namaz kılan adamın önünden şu varlıklar geçerse namazı bozulur: Domuz, kara köpek ve kadın diyorlar. Bunlar var fıkıh kitaplarının sayfalarında. Utanç verici tespitler vardır. Allah'ın yarattığı hiçbir varlığa yakıştıramayacağınız aşağılamalar vardır. Bunlar fıtratın farklılığına dayanılarak mı oraya kondu?

Yönetici mevkiinde olanların söylemeleri gereken şu benim söylemem gerekenlerdi. Sarıklı desptoların haklılığını ortaya koyan söylemlerle hem kendilerini hem de dinimizi maskaraya çeviriyor, çok kötü şeyler yapıyorlar. Bu bir değil, beş değil, on değil. Hergün böyle.

Haklar bakımından kadın da erkek de eşittir. Peygamberimiz hayatı boyunca en yakın çevresinden devamlı şikayet almış, sitem işitmiştir. Neden bilir misiniz? Kadınlara tanıdığı haklar bakımından. Hazreti Peygamber'in vefatından sonra onun tanıdığı hakları tek tek geri almak için şeytana bile şapka çıkaran yollara başvurdular. 


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.12.2014 11:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hamit ALPASLAN 2014-12-01 18:30:38

Bir çok kitabınızı okudum,devamlı izliyorum.Kur'an,sizin kitabınız ve A.Aziz Bayındır Bey'in yazılarını her gün peşi Peşine yarımşar saat okuyunca pekişiyor ve mükemmel yenileniyorum.Allah sizlerden razı olsun.

Avatar
hava has 2014-12-01 13:44:20

Hocam ağzına sağlık sizi cok seviyorum lütfen televizyonlara çıkın insanlar bilgiye aç

Avatar
ali 2014-12-01 14:44:37

söyleyen ne amaçla söyledi bilmem de,zaten eşit değildir. eşit olsaydı bütün sorumluluklarını ve yüklerini de yüklenecekti kadın erkeğin..bu mesele sadece temel haklar için söz konusu olan birşeydir.

Avatar
halil 2014-12-01 15:39:24

Bilgine yüreğine sağlık hocam