'KAÇMADIM, BAŞKA VATANIM YOK...'

TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı.

23 Ekim 2015 Cuma 11:51
'KAÇMADIM, BAŞKA VATANIM YOK...'

  Bilal Erdoğan, gündemde tartışma konusu olan, “İtalya’ya mı kaçtı” iddialarına yönelik, “Salih Bey şimdi neredeyiz? İstanbul’dayız. Bayramda da buradaydım. Hologramla beni buraya ışınlamadılar.Ben vatanımdayım benim başka vatanım yok. Kaçmadım, buradayım.” dedi.

 
“BİLAL ERDOĞAN KİMDİR?
 
1981 yılında İstanbul’da Kasımpaşa’da doğdum. Kaptanpaşa ilkokulunda eğitime başladım. Hamdolsun güzel bir okul hayatı yaşadım. Bayramlarda sokaklarda kız kaçıranlar, torpiller atardık. Çok güzel bir çocukluğum geçti Kasımpaşa’da. Kendimi bildim bileli babam siyasetin içindeydi.Babam sürekli çok yoğundu ve babama sitem ederdik.
 
8 YIL YATILI OKULDA OKUDUM
 
1991 yılında Kartal’da yatılı okula başladım. Beykoz’da yeni bir imam hatip okulu açılmıştı ve oraya gitmek istiyordum. Bu benim tercihimdi ama annem de babam da okulum için teşvik edici oldu. İmam hatipe gittiğim için pişman değilim. Okulda çok aktif bir öğrenciydim. Toplamda 8 yıl yatılı olarak okudum.
 
Futbolda çok iddialı olduğumu söyleyemem. Alt sokak ile üst sokak maç yapardık. Ne zaman aralık bulsak top oynardık. Topumuzu kesen öğretmenlerimiz vardı.
 
HEDEFİM BOĞAZİÇİ’NDE OKUMAKTI
 
Benim aslında hedefim İstanbul’daki en iyi bölüm Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanmaktı. Ancak bu katsayı engeli bizi etkiledi 4 sınıf arkadaşımız başka yerlere geçişler yaptılar. Son senede şartları değiştirdiler. Yaşanması gereken bir dönemdi. Bizi güçlendirdi. Kız kardeşlerimiz okulda baş örtüsü mağduru oldu. Erkekler de kat sayısı mağduru oldular. Herkesin morali bozuktu. Benim vizyonum yurt dışına çıkmak değildi Boğaziçi’ne gitmekti. Yabancı dilim de fena değildi. 17-18 yaşında böyle bir sistem bize dur dedi.
 
ERDOĞAN’IN CEZAEVİ GÜNLERİ
 
Ailecek ben uğurladığımız günü unutamam. Babamı cezaevine uğurlayaşımızı unutamam. Cezaevi kapısına gelindi babam orada toplananlara son sözlerini söyledi. Ben orada babamla vedalaşamadım. Kalabalıktan bir oraya bir buraya sallandım. Babamla vedalaşamam beni çok üzmüştü. Orada da çok yoğun bir trafiği vardı. Çok fazla mektup geliyordu. Babam mezuniyetime gelemedi ve çok üzüldüm. Babam mektup yollamıştı ve arkadaşlarıma okumuştum. Karakterimizde derin izler bırakan bir süreç oldu.
 
NEDEN TÜRKİYE’DE OKUMADI
 
Katsayısı mağduru olduğum için. Amacım Boğaziçi Üniversitesi’nde okumak istiyordum. Amerika’dan Indiana Üniversitesi’nden kabul almıştım. Babamın cezaevi çıkışında da burada olamadım.
 
ABD’DE OKULU DERECEYLE BİTİRDİM
 
3 senede iktisatta çift dal yaptım. Normalde 4 sene ama ben 3 senede yüksek bir dereceyle bitirdim.
 
Kıbrıs sorununu bir Yunan hoca ile çalıştım. Kıbrıs meselesinde onur tezimi yazdım. Güzel de bir tezi siyasal bilgilere verdim bundan dolayı onur derecesi verdiler. Harvard başvurusu için güzel bir temel oluşturdum.
 
Ben gönüllü çalışmalara odaklandım. Mahalle kütüphanesinde gönüllü olarak çocuklara bakıyordum. Okulda bir gün fakir ailelerin çocukların olduğu bir okuldu ve orada gönüllü olarak çalışıyordum. İnsanlara yardım eder oturacakları yerleri gösterirdik. Sefiller müzikali gelmişti ve yer kalırsa biz de izlerdik.
 
11 EYLÜL SALDIRILARI YAŞANDIĞINDA ORADAYDIM
 
11 Eylül’de uçakların kuleye çarpışını ben canlı izlemiştim. 11 Eylül olduktan sonra bilmedikleri islam dini onlar için kötü bir çağrışım yaptı. Laf atılan müslümanlar oldu. Hırpalanan kişiler oldu. Genel itibariyle 11 Eylül’den sonra Amerika’da yaşamak müslümanlar için biraz zor oldu.
 
Benim yurtdışına gitmemin sebebi, ülkeme nasıl daha faydalı olabilirim diye düşünmemdi. Okulum bittikten sonra eğitim alanında çalışmaya karar verdim.
 
BURS MESELESİ
 
Ben kısmi burs destekleriyle okudum. Bu şekilde lisans ve yükseklisans eğitimimi tamamladım.
 
MASTER YAPARKEN EVLENDİM
 
Masterımın ikinci yılında, tanıdıklar vasıtasıyla bir adayla görüştük, tanıştık, 2 ay içinde evlendik. Eşim tarih bölümü okudu ve çocuğumuzun doğması yoğun dönemlerimize denk geldi. Ders programlarımızı birbirimize göre ayarlamak durumunda kaldık.
 
Öğrenci evlerinde kaldım, yemek yapmayı bilirim.
 
İnsanlar gerçekten tanımadıkları, 2-3 dakika oturup çay bile içmedikleri insanlarla evleniyorlar.
 
TÜRGEV EĞİTİM İÇİN NE YAPIYOR
 
TÜRGEV tamamen kız öğrencilerin konaklaması ve eğitim hayatları boyunca onlara burs sağlanması amacıyla kurulmuş bir kurumdur. TÜRGEV’in öğrenci sayısı 6500, yurt sayısı 40′ı aştı. TÜRGEV bir akademi gibi, üniversitede verilmeyen dersler de veriliyor. TÜRGEV’e yapılan saldırılarda hedef TÜRGEV değil, ben, ailem, Cumhurbaşkanı hedef alınıyor.
 
CUMHURBAŞKANI OĞLU OLMAK…
 
Dünya Bankası’nda çalıştığım dönemde Beyaz Saray’dan davet gelmişti. Dönemin ABD Başkanı Bush davet etmişti beni… Bizim de adetlerimizde eli boş gitmek olmadığından dolayı lokum ve benzicinin birinden parfüm alıp Beyaz Saray’a gittim.
 
OKCULUK MERAKI
 
Ok atmayı çok seviyorum, hem geleneksel hem de olimpik olarak ok atmaya merakım var. Hatta lisanslı olarak okçu olmak istiyorum.
 
SİYASETE GİRECEK Mİ
 
Siyasi kariyer planlamadım. 40 yıl sonrası Türkiye’nin inşaası eğitimle olacak. Biz gençlerimize ufuk vereceğiz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.10.2015 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol