'KAÇINILMAZ SON YAKLAŞIYOR...'

İhsan Eliaçık Hoca İle Kur'an'ı Keşfediyorum'da bugün: Kamer Suresi'ni 43 ve 55. ayetleri ile birlikte bitiriyoruz...

17 Kasım 2014 Pazartesi 13:32
'KAÇINILMAZ SON YAKLAŞIYOR...'
Sevgi ve Merhameti sonsuz Allah'ın adıyla,

Şimdi sizin kafirleriniz onlardan daha mı iyi?
Yoksa beraat ettiğinize dair yazılı bir belge mi var?
Demek, 'Biz birleşmiş güçlü kuvvetli bir topluluğuz' diyorlar? Kuvvetleri yakında dapılacak ve tabana kuvvet kaçacaklar. Onları çok daha acı ve feci bir son (saat) bekliyor. O günaha batmış olanlar şaşırıp afallayacaklar.
Yüzükoyun ateşi boylayacakları gün...
"Ateş nasıl yakarmış, tadın bakalım."
Biz herşeyi belirli bir kapasiteyle yarattık.
İşimiz göz kırpması gibi anlık bir iştir.
Açın kulağınızı! Yaptıkları herşey kayda geçti. Küçük, büyük hepsi tek tek yazıldı. Sakınanları ise cennetler, pınarlar bekliyor. Doğrular için ayrılmış yerler karşı konulmaz güç ve mülk sahibinin katında onları bekliyor.
(KAMER SURESİ / 43-55)

Görüldüğü gibi sure, 'Saat yaklaşıyor' diye başladı, geçmiş çağlarda saati yaklaşanların tufan, kasırga, çığlık, gökten yağan taşlarla ve sularda boğularak nasıl altüst olduklarını; göğün kapıları açılarak, yerden sular fışkırarak, gökten taşlar yağarak, kasırgalar eserek, çığlıklarla sarsılarak nasıl devrildiklerini, hurma kütükleri gibi yerlerinden nasıl sökülüp atıldıklarını sıraladı.

Sonunda 'sizin kafirleriniz' diyerek sözü Mekke'nin iktidar ve mülk sahiplerine getirdi. Onların da böyle olacağını, bundan kaçamayacaklarını, 'biz birleşmiş güçlü kuvvetli topluluğuz' demelerinin fayda vermeyeceğini, darmadağın olacaklarını, arkalarını dönüp kaçacaklarını haber verdi. Bu öyle bir gün olacak ki onlara tepelerindeki ay yarılmış, güneş dürülmüş, yıldızlar dökülmüş, gök yarılmış gibi gelecek, içlerine çöken şaşkınlık, dehşet ve azap dışarıyı böyle görmelerine neden olacak demeye getirdi. Bunun kaçınılmaz bir son (toplumsal kader) olduğunu belirterek, son cümlede karşı konulmaz güç ve mülk sahibi vurgusuyla sureyi bitirdi.
Anlayana sivrisinek saz...


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.11.2014 13:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol