İTİRAFLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

28 Şubat 15. yılında ardı ardına gelen itiraflar konuşulmaya devam ediliyor.

01 Mart 2012 Perşembe 11:30
İTİRAFLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

 Son polemik ise gazeteci-yazar Can Ataklı’nın TRT Haber Gündem Programı’nda “DYP’liler istifa ettirildi.  Görev bana düştü. Bahattin Yücel’i ben istifa ettirdim” açıklaması üzerine başladı.


28 Şubat Salı günü yayınlanan Gündem Programı’nda TRT Haber muhabiri Seyid Kılıç’a konuşan Ataklı, o dönem hükümetin yıpratılmasında gazetecilerin de bazı rolleri bulunduğunu belirterek Refahyol Hükümeti Turizm Bakanı Bahattin Yücel’i kendisinin istifaya zorlamış olabileceğini söylemişti.
Ataklı, kendisinin o zaman Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü olduğunu ve Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu’nun kendisine gelerek, ‘dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nin elinde dosyalar bulunduğunu ve Yücel’in istifa etmemesi halinde bu dosyaları Hürriyet ile beraber Sabah Gazetesi’nde yayınlayacaklarını’ söylediğini iddia etmişti.
Ataklı, Mutlu’nun kendisine “Adam senin yakın arkadaşın söyle bu adama istifa etmez ise Ertuğrul Özkök bu dosyaları gazetesine koyacak.’ dediğini, kendisinin de Bahattin Yücel’e gidip gözyaşları içinde durumu aktardığını TRT Haber’in canlı yayınında söylemişti.
“Asıl amaç Mesut Yılmaz hükümetini başa getirmekti.” diye konuşan böylece yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

TRT Haber’de başlayan polemik dün akşam tüm hızı ile CNN Türk’te sürdü. Konu ile ilgili iddiasını burada da yenileyen Ataklı, bu iddiasını daha önce TRT Haber’de dile getirdiğini belirterek diğer ayrıntıları da kamuoyu ile paylaştı.
Dönemin Turizm Bakanı Bahattin Yücel ile ailecek tanıştıklarını hatırlatan Ataklı, Hürriyet’te hazırlandığı iddia edilen şantaj dosyaları nedeni ile Sabah’ın o dönem ki Genel Yayın Yönetmeni Zafer Mutlu’nun yönlendirmesiyle Yücel’in evine gittiğini ve tüm ailesi ile yüz yüze bir toplantı yaptıklarını ardından Bahattin Yücel’in istifasını verdiğini tüm ayrıntıları ile anlattı.
Ancak tartışma burada bitmedi ve Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan programa telefon ile bağlandı. Ataklı’nın hezeyanla kahraman olmak için konuştuğunu ve ortaya atılan şantaj iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, iddianın ispatlanması halinde Ertuğrul Özkök’ün istifasını isteyeceğini ve Özkök’ü dünyanın en şerefsiz ve ahlaksız insanı olarak ilan edeceğini söyledi.
Kendi televizyon kanallarına çıkmaması ile bilinen Doğan uzunca bir süre telefonda kalarak tüm iddiaları reddetti.

Programın konuklarından Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand ise Aydın Doğan’ın 15 yıldır bir yayına bağlanıp böylesi bir savunma yapmadığını ve buna ilk kez şahit olduğunu belirterek şaşkınlığını dile getirdi.
Ancak tartışma bununla da bitmedi. Ataklı’nın iddialarını devam ettirmesi üzerine bu sefer de gazeteci-yazar Zafer Mutlu yayına bağlandı. Ataklı’nın bu olayı yanlış hatırlıyor olabileceğini söyleyen Mutlu kendisinin böyle bir şantaja alet olmadığını söyledi.
İddianın sahibi Ataklı gelen telefonlar karşısında sessizliğini korurken Aydın Doğan’a olan saygısı nedeni ile böyle bir tartışmaya girmek istemediğini belirtti.
Özkök: İspat Edilirse İstifa Ederim
Ancak yayın boyunca iddialara konu olana Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün bu iddialara ne yanıt vereceği merak konusu olurken, Özkök bugünkü yazısında iddianın ispatı halinde Hürriyet Gazetesi'nden istifa edeceğini açıkladı.

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol