İşte Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adayı!

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, CHP’nin Cumhurbaşkanı çatı adayı için Abdullah Gül’ün adının geçmesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Turan, “Bu sancılı durum, iktidarın değirmenine su taşıyor.” dedi.

02 Eylül 2020 Çarşamba 13:49
İşte Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adayı!

Sözcü yazarı Rahmi Turan, Abdullah Gül’ün CHP’nin çatı adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili eski CHP’li bir ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı çağrıyı köşesine taşıdı.

Turan, yazısında eski CHP’linin “Eğer Abdullah Gül, CHP’nin adayı olursa, ona oy vereceğime, oyumu çöp kutusuna atarım daha iyi” diye tepki gösterdiğini belirtti.

Rahmi Turan dostlarıyla konuştuğunu ve Abdullah Gül’le ilgili ortak görüşün “İddialar doğruysa Kemal Kılıçdaroğlu bu sevdadan vazgeçmeli!” olduğunu aktardı.

İŞTE RAHMİ TURAN’IN YAZISINDAN O BÖLÜM
Cumhur İttifakı’nın oy oranının düştüğüne dair kamuoyu araştırmaları var. MHP’nin desteği ile bile Erdoğan yüzde 50 barajının çok altında kalıyor.


Millet İttifakı (muhalefet) cephesi ise  “Ortak aday” sorunu yaşıyor.

Her partinin, belirlenecek ortak adayı kendi tabanlarına kabul ettirmeleri ciddi bir sorun olarak ortaya çıkıyor.

Bu sancılı durum, iktidarın değirmenine su taşıyor.

★★★

Önceki akşam bir kısım dostlarla toplandık. Salgın nedeniyle gereken tedbirleri alarak hem yemek yedik, hem de sohbet ettik.

Aramızda eski bir CHP milletvekili de vardı. Hemen herkesin tanıdığı ünlü bir isim… Fakat, onun iznini almadığım için adını yazmıyorum. Dedi ki:

“CHP yönetiminde yakın dostlarım var. İddia ediyorum ki, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’dür.”

Ben “Bu seçim öncesiydi. Meral Akşener kabul etmeyince vazgeçmemiş miydi?” dedim. O ısrar etti:

“Hayır, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı hâlâ Abdullah Gül. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı’nın ortak adayı olarak onu öne sürecek.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.09.2020 16:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol