İŞTE İNSANLIK ANITI'NIN TAMAMLANMIŞ HALİ!

İnsanlık Anıtı heykelinin yıkımına sadece günler kala, heykeli yapan sanatçı Mehmet Aksoy, Bedia Ceylan Güzelce'nin sunduğu Skala'nın konuğu oldu.

21 Nisan 2011 Perşembe 02:35
İŞTE İNSANLIK ANITI'NIN TAMAMLANMIŞ HALİ!

Henüz tamamlanamadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “ucube” diye nitelendirmesinin ardından yıkımına başlanan “İnsanlık Anıtı”nın tamamlanmış hali de ilk kez Skala'da yayınlandı. Heykelin tamamlanmış modellerinin gösterildiği programda, Mehmet Aksoy “ucube” sözünün kendisi için hakaret olduğunu söylerken, “Güzeli çirkin, çirkini güzel yapıyorlar, bu bana yapılan bir karalamadır, güzeli çirkin yapmaktır. Ucube sözü bana edilmiş bir küfürdür” diye konuştu.  

Eserle ilgili tüm prosedürleri yerine getirdiğini, bir yanlışlık varsa bunun kamu kurumlarının kendi yanlışları olduğunu belirten Aksoy “İnsanlık Anıtı”nın bir siyasi rant olduğunu da sözlerine ekledi.

Heykelin, bulunduğu topografya ile uyumlu bir görünümü olduğunu söyleyen sanatçı, mahkeme kararı beklenmeden eserinin yıkım çalışmalarının başlamasıyla ilgili de “Mahkeme bitmeden yıkımı istemek çok yanlış” dedi.

Mehmet Aksoy programda, 23 Nisan tarihinde Kars'ta, bir destek yürüyüşü gerçekleştireceklerini açıkladı.

Habertürk





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol