İşte Erdoğan'ın Yeni Türkiyesi!

Açıklanan verilere göre Türkiye’de kitap okuma oranı %1, televizyon izleme oranı ise %78. Sanat etkinliklerine katılım, gazete okuma oranı, müze dolaşma, belgesel izleme, kültür-sanat haberlerine ilgi de yüzde biri geçemezken evlilik programı izlemi oranı %76,1 olarak açıklandı.

02 Şubat 2019 Cumartesi 00:05

Yine aynı verilere göre Türkiye’de grafiye ilgi de %80 çıktı. Halkın borçluluk oranı %78 seviyelerinde.

Günde 6 saat TV, 3 saat internetteyiz

Türk halkı 24 saatinin 6 saatini televizyon, 3 saatini internete ayırırken sadece 1 dakikasını kitap okumaya ayırıyor. Kitap okumak Türk halkının ihtiyaç listesinde 236. sırada yer alıyor. Türkiye’de her yıl 45-50 bin civarı başlıkta kitap basılıyor ve bu kitapların %58’i ders kitabı. 24 saat içerisinde ayrılan 1 dakikalık sürede de okunan kitapların yüzde 68’i aşk kitabı.

Sanattan bir haber toplum haline geldik

Türk halkının sadece %1’i herhangi bir sanatsal etkinliğe katılmış. IKSV’nin yaptığı bir araştırma da bu veriyi doğrular nitelikte.

– Türk halkının %70’i hiç bir sanatsal aktiviteye katılmadığını söylüyor.
– Toplumun %49’u hiç sinemaya gitmemiş
– Toplumun %39’u hiç kitap okumamış
– Toplumun %69’u hiç konser, opera, tiyatro gibi bir etkinliğe katılmamış
– Toplumun %89’u hiç bir enstrüman çalamıyor.
– Toplumun %57’si hiç vcd,dvd veya internet üzerinden film izlememiş.
– Toplumun %47’si dergi okumuyor.
– Toplumun %86’sı hiç bir hobi kursuna gitmemiş

Tv izleme oranı %78

Türk halkı televizyonu bağımlılık derecesinde izliyor. Bu ortalama her geçen gün artıyor. Araştırmaya göre 330 dakika ile dünyanın en çok televizyon izleyen toplumu durumundayız. Ayrıca Türk halkının çalışma dışında yaptığı en büyük aktivite %94 oranla televizyon izlemek.

TV izleyenlerin yüzde %78’i televizyon başında geçirdiği 6 saatin tamamında evlilik ve magazin programları izliyor. belgesel programları izleyenlerin oranı ise sadece %1.

İnterneti en çok grafi için kullanıyoruz

Türk halkı interneti en çok izlemek için kullanıyor. Google verilerine göre Türk halkı saniyede 28000 araması yapıyor. dakikada 2 milyon kişi izliyor. Türk halkı internetten izlenen için dakikada 250 dolar harcıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.02.2019 00:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol