İŞTE DEPREMDE SON DURUM!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son durumu açıkladı.

10 Kasım 2011 Perşembe 12:41
İŞTE DEPREMDE SON DURUM!

 7 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi kurtarıldı.

Van'ın Edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan otel binasının enkazında 7 kişinin cesedine ulaşıldı. 27 kişi ise enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'ın Edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, enkazdan 27 kişinin yaralı kurtarıldığını, 7 kişinin ise öldüğünü bildirdi.



AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye 16 askeri, 3 THY kargo ve 3 yolcu uçağı olmak üzere toplam 22 uçak ile arama-kurtarma ve sağlık personeli sevkıyatına başlandığı kaydedildi.



İlk belirlemelere göre 25 binada hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, 104'ü sivil toplum kuruluş mensubu olmak üzerek toplam 783 arama-kurtarma personeli, 38 UMKE ekibi, 8 arama köpeği, 54 iş makinesi ve araç, 11 ambulans, 986 çadır ve 5 bin 280 battaniyenin bölgeye gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, arama-kurtarma ekiplerince enkazdan 27 kişinin yaralı çıkarıldığı, 7 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.



Havayolu ve karayoluyla arama-kurtarma, sağlık personeli ile insani yardım malzemesi sevkıyatının devam ettiği bildirildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol