İŞTE DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Saat 13.56'da Merkez Üssü Van Özyurt 5.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

23 Ekim 2011 Pazar 17:01
İŞTE DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

 Saat 13.48'de merkez üssü Van Ilıkaynak olan 5.4, saat 13.56'da Gedikbulak olan 5.5, saat 14.10'da Kurubaş olan 4.7 ve saat 14.32'de Halkalı olan 5.5, saat 14.44'te Güvencirli 4.3 ve saat 15.03'te Özyurt 4.3 büyüklüğündeki artçı şoklar kaydedildi.



Van Belediye Başkanı Bekir Kaya," Kent merkezinde çöken binalar var. Hastanelerde ambulanslar sürekli yaralı taşıyor. Özellikle Muradiye ve Erciş ilçelerinde durumun daha ciddi olduğu duyumlarını aldık. Muş ve Erzurum'dan Kızılay'ın yardım konvoyları bölgeye hareket etti" dedi.



ERCİŞ VE MURADİYE'DE BÜYÜK HASAR VAR



Van kent merkeziyle Erciş ve Muradiye ilçelerinde çok sayıda binanın yıkıldığı depremde çok sayıda kişi enkaz altında kalırken, can kaybının fazla olmasından korkuluyor. Enkazdan çıkarılan ya da panik halinde kaçarken yaralanan yüzlerce kişi hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.



Depremde Erciş ve Muradiye'de yıkılan bazı binaların enkazından dumanlar yükselirken, kurtarma ekipleri bu bölgelere sevk edildi. Telefonların sustuğu, elektriklerin kesildiği Erciş'te bazı yollar kapandı. Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, "Çok sayıda bina yıkıldı, ölümüz yaralımız var" dedi.



Depremin büyük hasara neden olduğu Muradiye'de duvarları çatlayan Devlet Hastanesi'nin yıkılma tehlikesi nedeniyle hastalar bahçeye çıkarıldı.



BİTLİS'TE MİNARE YIKILDI



Deprem Bitlis'te de hasara neden oldu. Kentte iki caminin minaresi yıkılırken başta Devlet Hastanesi olmak üzere bazı binaların duvarlarında çatlaklar oldu.



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Richter ölçeğine göre 6.6 belirlerken, Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi 7.0, ABD'deki Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise 7.4 olarak açıkladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol