İŞTE CEM KARACA'NIN SON SÖZÜ...

Cem Karaca, ölümünün 12. yılında, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" gecesi ile anıldı.

09 Şubat 2016 Salı 10:33
İŞTE CEM KARACA'NIN SON SÖZÜ...

 Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında, başta ünlü şarkıcı Erol Evgin olmak üzere, geceye katılan birçok isim Cem Karaca'nın eserlerini seslendirdi. 

Anma programına, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Cem Karaca'nın sanatçı dostları Erol Evgin, Mehmet Soyarslan, Melihat Gülses, Grup Gündoğarken, Can Ceyhun Sümer ve sanatseverler katıldı. Gecede, Cem Karaca'nın şarkıları hep bir ağızdan seslendirildi.

"İNSANLARIN DERDİNİ KENDİ DERDİ BİLDİ"

Gecede konuşan Cem Karaca'nın eşi İlkim karaca, "Bir pazar günü, sabaha karşı, son sözü 'Allahuekber' diyerek bu dünyadan göçtü. Çok şarkılar söyledi. Kendi derdini ve başka ülkedeki insanların derdini de kendi derdi gibi bildi. Çok şiirler yazdı, ama son sözü, Allah'ın huzuruna giderken, 'Allahuekber' oldu" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, "Cem Karaca 12 Eylül darbelerinin simgelerinden biri oldu. O'nun gelişi, Türkiye'de demokratikleşmenin simgelerinden biri haline geldi. Karaca'nın gelişine en çok sevinenlerden biri de bendim" dedi.

Erol Evgin de, "12 yıl olmuş. Acısı çok taze. Sanki 5 sene olmuş gibi. O taze acının nedeni, çok değerli bir insan olması. Müziğimize çok büyük katkıları olmasıdır. Bir kent ozanı, Türk Pop Müziği'ne çok büyük katkısı oldu" diye konuştu. 

Bu arada, "Retrobüs" Grubu, sahnede Cem Karaca'nın birebir taklidini yaparak ünlü sanatçıyı andı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.02.2016 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nihat dalci 2016-02-09 17:28:17

Allahaısmarladık rahmet eylesin

Avatar
AHMET ÖRDEK 2016-02-09 20:55:55

Gençliğimizin simgesiydi şarkılarını dinlerken ağladığım çok olmuştur hala dinlerken aynı duyguları hissederim ruhun şad olsun beni duy

Avatar
nesrin güven 2016-02-10 23:50:07

Babamın makaralı teyipi var orda kayıtlıydı sürekli dinlerdik. Nur içinde yatsın.

Avatar
İBRAHİM 2016-02-15 01:47:33

ÇELEBİ.ALLAH.RAHMET.EYLESİN.TARIK.AKANLA.ALMANYA.TURNESINDE.YAPTIĞI.YORUM.DOLAYSIYLA.TÜRKİYEYE.GIRME.YASAGI.ALMISTI.ALMANYA DA.YASAYAN.TÜRK.OLARAK.COK.UZULMUSTUM.ALLAH.TEKRARRAHMETEYLESİN