İŞTE BAŞBAKAN'IN HAC GÖRÜNTÜLERİ...

Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılında üst düzey bürokratlarla birlikte gittiği Hac görüntüleri yayınlandı. Görüntüler Erdoğan ve ailesinin kalabalık bir koruma grubuyla Kabe'nin bahçesine girişi ile başlıyor.

25 Eylül 2013 Çarşamba 13:55
Başbakan Erdoğan'ın hac görüntüleri yayınlandı. 2011 yılında eşi ve çocukları ile hacca giden Başbakan Erdoğan Kabe'nin avlusuna kalabalık bir koruma grubu ile giriyor. O anda binlerce kişi hac farizasını yerine getirirken avluya giren kalabalık grup hemen dikkat çekiyor. Arabistan polisine ait korumalar resmi giysilerle Erdoğan ve ailesinin etrafında geniş bir güvenlik halkası oluştururken, Türk polisine ait yakın korumalar ise ihrama girmiş şekilde Erdoğan'ın etrafında görülüyorlar.
 
Odatv internet sitesinde yayınlanan görüntülerde korumaların etrafı perde ile kapatılan Hacer ül esved taşını açması ile taşa yönelerek Hacer ül esved taşını öpen Tayyip Erdoğan eşi ve kızı ile o an yanında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile konuşmaya başlıyor. O sırada Erdoğan'ın muhtemelen torunu yanına getiriliyor. Erdoğan tarafından tutulan torunu da Hacer ül esved taşını öptükten sonra korumaların güvenlik kalkanına aldığı kalabalık grup Kabe'nin etrafında turuna başlıyor. O sırada binlerce kişi de koruma kalkanı içinde hac farizasını yerine getiren grubu merak ederek dönüşlerini bırakıyor. Bir kısmı alkışlarken, bazıları da cep telefonu ile çekim yapıyor.
 
GÖRÜNTÜLER ELEŞTİRİ KONUSU OLDU
"Devrim Ayetleri" kitabının yazarı Eren Erdem bu görüntüleri yorumladı;
"Hz. Muhammed hayatında bir defa Hac yaptı. O Hac da 'Veda Hutbesi'nin de okunduğu 'Veda Haccı'dır." diyen Eren Erdem "O hac seferinde Hz. Muhammed ve yanındakiler şehre girerken kollanmadılar. Aralarında hiçbir hiyerarşi ve statü farklılığı yoktu." dedi.
 
Eren Erdem şöyle devam etti:
"Hiç kimse Hz. Muhammed etrafına etten duvar örmedi. Hiç kimse Hz. Muhammed önüne kırmızı halı sermedi. Sıradan bir insan gibi diğer insanlarla birlikte Kâbe’yi tavaf etti. Çünkü o gönülleri fethetmişti. Bunu sevgiyle yapmıştı.  
Haccın usulüne göre bir kişi diğer hacılarla arasına statü farkı koyuyorsa o kişinin haccı makbul değildir. Bu bir fıkıh kuralıdır.' dedi. 



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.09.2013 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol