“İSLAM, İNSANLARA DİN EDİNME HAKKI TANIMIŞTIR“

İslam'ın dinlerden bir din olmadığı vurgusunu hemen her ortamda dile getiren İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, bu görüşüne temel oluşturan bir ayrıntıyı daha açıkladı. Eliaçık hoca, " İslam, getirdiği anlayışla dinler tarihinde çok ileri bir aşamaya geçişi de sağladı" dedi. İşte o fark!

26 Aralık 2013 Perşembe 11:03
“İSLAM, İNSANLARA DİN EDİNME HAKKI TANIMIŞTIR“

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, insanları köleleştirmenin, alıp, satmanın, onlara üstünlük taslamanın Allah'ın kabul etmediği bir durum olduğunu belirterek, " Bu yüzden Allah, kitabında 'Benim yarattıklarımı bu hallere sokamazsınız' diyor" dedi.

Eliaçık hoca, İslam'ın diğer dinlerden çok önemli bir farkını daha açıkladı. İslam'dan önceki dinlerin kendilerinden evvel gelen dinleri tanımadığını, önceki dini hak din olarak görmediğini belirten Eliaçık hoca, " İslam'dan önce dinler tanınmazdı, yani bir din diğer dini hak olarak görmezdi ve kılıçlar konuşurdu. Kimin kime gücü yeterse o onu bastırır ve hakim olurdu. İslam'ın, Kuran'ın gelmesi ile beraber diğer dinler tanındı ve ehli kitap dendi onlara da. 'Sizi tanıyoruz' dendi. Musa'dan, İsa'ya hatta Zerdüşt'e önceki tüm dinler tanınıyor ve salih amellerinin karşılıksız kalmayacağını söylüyor Kuran'ı Kerim. İşte bu  dinler tarihinde çok ileri bir aşamadır. Önce kılıç konuşuyordu. Kuran, 'sizinle beraber yaşayabiliriz, sizin dinleriniz de bizim nazarımızda önemlidir, yeri vardır, yok edilmesi gereken bir anlayış değildir' anlayışını getirdi. İslam insanların din edinme hakkına böyle yaklaştı" dedi.



"İNSANLARIN DA, HERŞEYİN DE SAHİBİ ALLAH'TIR..."
Günümüzde kapitalist düzenin insanları modern köle haline soktuğunu da kaydeden Eliaçık hoca, " Allah'ın insanı yaratma vurgusu insanların şahsiyeti ve onurları ile ilgilidir. İnsanı köleleştirmek, almak, satmak Allah'ın kabul etmediği bir durumdur. Bu yüzden zaten sürekli 'Onu yaratan benim, benim yarattığımı bu hallere sokamazsınız' diyor kitabında" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2013 11:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
FATMA DASHFIELD 2013-12-26 11:28:39

sayin ihsan eliaciga katiliyoruz ! ve umuyoruz daha etkili uyarilarla halkin gönlünü alarak söylediklerini anlamaya saglamasi cok önemli ! haklar devamli ihlal ediliyor ! devlet hastaneleri perisan yetimhaner perisan ! hepimizin vazifesi gücsüze yardim etmek ! hic ayirim yapmadan ! biz irkci olmak istemiyoruz ! herkese esit muamele istiyoruz ve bunu sevgili ihsan eliacik ancak basarir cc allahin izni ile ! destekliyoruz ve cok tsk ler ediyoruz ! saygilarimizla ! fatma ve ludwig dashfield !

Avatar
nuray türüt 2013-12-26 14:57:59

umarım bunca yılık dini sömürünün bir düxen olduğunu anlarısnızda; inandıklarını söyleyen inançsızların; yaradan dan dolayı yaradılanı neden sevmediklerini dini nasıl tekelleştirip sadece kendilerinin olduğunu ima ederek nasıl yanlışa düştüklerini anlaırsınız ama; onlar bunun farkında değil hem çalışmak istemeden mmaaş alan hemde bana hak hukuk fevası verenlerin dönüşmesini hele bu hükümetin gidişyle nasıl devşireceklerini merak ediyorum...sizi izliyorum umarım kitabınızı alabilirim...

Avatar
m.dalkilic 2013-12-27 19:58:05

Doğruya dağru yuruyen yolun açik olsu gûnlûn gibi,doğrulari sûyleyen dilin her daim olsun bahtın gibi,gerçekleri gören gözlerin nurla dolsun kalbindeki sevgin gibi,bilki bu ûlkede yaşayan insanlarin bûyûk bir kesimi seninle birliktedir ve senin bilgilerine ihtiyaçlari olduğunu bilmeni senin gibi dúrûst din adamlarinin çoğaması gerek selem ve sayğilar.

Avatar
m.dalkilic 2013-12-27 19:59:20

Doğruya dağru yuruyen yolun açik olsu gûnlûn gibi,doğrulari sûyleyen dilin her daim olsun bahtın gibi,gerçekleri gören gözlerin nurla dolsun kalbindeki sevgin gibi,bilki bu ûlkede yaşayan insanlarin bûyûk bir kesimi seninle birliktedir ve senin bilgilerine ihtiyaçlari olduğunu bilmeni senin gibi dúrûst din adamlarinin çoğaması gerek selem ve sayğilar.

Avatar
sadık işbilen @nuray türüt 2013-12-31 17:02:21

başartüsünden girdi olaya insanlarin maneviyatini sömürdü . yalan oylar topladi . ülkenin başina kabus gibi çöktü . lanetli ülke olduk güven kalmadi insanlarimizin piskolojisi bozuldu hoş görü kayboldu . çok çektik bu hükümetten . öldüklerinde mezarlarina tükürecem ahlaksizlarin bunlari bize yaşatmaya kimsenin hakki yok .