İnce İle İlgili Bu İddia Gündem Yaratacak!

Gazeteci İsmail Saymaz, TELE1'de Evren Özalkuş'un sunduğu Türkiye'nin Geleceği programında seçimi ve gündemi yorumladı.

27 Haziran 2018 Çarşamba 00:38

Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Önceki yılların üzerinde bir ihlal yaşanmadı. Bu seçimler için seçimlerin durdurulmasını gerektirilecek bir ihlal olmadı. 

TRT yayın politikasını değiştirmek zorundadır. Kurumun itibarini düşünüyorlarsa artık bu politikadan vazgeçmelidirler. 

Oylar her aşamada denetleniyor. Ben Muharrem İnce'nin görüşünü destekliyorum. AKP'nin 10 milyon oyu hırsızlık yada sahte oylardan oluşmuyor. Bence 1 milyondan bile oluşmuyor. AKP'nin oyu hiçbir araştırmada yüzde 42'nin altında oy almadı. 

İnce haklı olarak, 10 milyon fark sahte oyla açıklanamaz diyor.

Muhalefet partilerinin zayıf noktaları hesap edilerek erken seçim kararı alındı. Anadolu Ajansı ve oy çalmakla bu durumu açıklamak mümkün değil.

AKP'nin bu ülkede yüzde 30'luk kemik oyu var. Yüzde 10'luk sempatizan kesimi var. Yani AKP yüzde 40'ın altına hiçbir zaman düşmemiştir. 

AKP bir metal yorgunluk içerisindeydi. Seçmen AKP'nin politikalarından rahatsızlığını dile getiriyordu. Doların yükselişine bağlı olarak esnafın rahatsızlığı gibi bir dizi rahatsızlıklar ifade edilmekteydi. Erdoğan partiye çekim düzen vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı. 

AKP seçmeni 16 yıllık iktidarın yorgunluğunu görüyor ama bunu Erdoğan'a biçmiyor.

Aslında Recep Tayyip Erdoğan dinamiği yerli yerinde bütün ağırlığıyla duruyor.  

ANADOLU'DAKİ SEÇMEN GEÇMEDİĞİ 3. KÖPRÜYÜ TÜRKİYE'NİN ÇAĞ ATLAMA SEBEBİ OLARAK GÖRÜYOR
Erdoğan'ın en büyük başarısı, "Ben hizmet yapıyorum; onlar yıkmaya çalışıyor" söylemi oldu. Şöyle bir ironi var. Anadolu'daki seçmen geçmediği 3. köprüyü Türkiye'nin çağ atlamasının sebebi olarak görüyor. 

AKP'nin rahat olması için 300'ün üstüne çıkması lazım.

İktidarda olsam Devlet Bahçeli bana güven vermezdi. AKP'nin yeni bir partnere ihtiyacı var. İktidarın yerinde olsam İyi Parti'nin kapısını çalardım.

MHP VE İYİ PARTİ BİRBİRİNE YAKLAŞABİLİR
İyi Parti'nin önemli bir bölümü MHP'de yöneticilerdi. Yani ülkücüler. İyi Parti'deki ülkücüler daha seküler insanlardır. Ancak MHP'dekiler ile kaynağı birdir. MHP ve İyi Parti birbirine sertçe bakan bu yaklaşım birbirine yaklaşabilir. Bu bir milliyetçi bloga yaklaşabilir. Bunlar arkadaş, birbirleriyle hukukları var.

MUHARREM İNCE CHP TARAFINDAN AKLA GELEN EN SON KİŞİ OLDU
Ben CHP'nin performansına bakarak, 3 partiyi kendisiyle beraber Meclis'e sokmuş bir parti olarak görürsek, başarısız olduklarını düşünmüyorum. Muharrem İnce, CHP tarafından akla en son gelen kişi oldu. En çok göz onunda olup en son fark edilen kişi oldu. Muharrem İnce'de karar kılındı çünkü Meral Akşener CHP'nin bütün tekliflerini geri çevirdi. CHP İyi Parti'ye oy kaptırmamak için Muharrem İnce'nin kapısını çaldı. 

Muharrem İnce çok iyi bir çalışma gerçekleştirdi.

Sokağa çağırmak kolaydır geri dönmesi zordur. 

Muharrem İnce, toplumda Kemal Kılıçdaroğlu'nun hitap edemediği yerlere hitap ediyor. İnce, çok büyük bir gençlik kitlesini kendisine kattı. CHP'nin bütün oylarını aldı, üstüne HDP'den ve İyi Parti'den de oy aldı.

Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Yarın birileri bugün olduğu gibi, bir kamuoyu oluşturur, delegeyi harekete geçirir ve yeterli imzayı toplayabilirse partiyi olaganüstü genel kurula götürebilirler. 

Ben İnce'nin 81 ili ziyaret edeceğim demesinden, üye ve delege turu yapacağını düşünüyorum. Elbette halkı da ziyaret edecektir ancak daha çok partililere yönelik olacağını düşünüyorum. 

Muharrem İnce seçim sonrası konuşmasını yapmadan önce CHP ile görüşmedi. 

Muharrem İnce bence İstanbul ile yetinmez. Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nun koltuğu bırakmayacağını bildiği için ben de Anadolu'yu gezecek. Muharrem İnce de Anadolu'yu dolaşarak delege, parti üyeleriyle buluşarak mücadelesini başlatacak.

Yarından itibaren CHP'nin iç kavgasıyla meşgul olacağız. 

Her ne kadar izafi olsa da bir milli irade teorisi vardır.

Bu seçimlerle beraber 1. Erdoğan dönemi başlamış oldu. Meclis soru soramayacak. Başkanlık sisteminin alt yapısı oluşturulacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol