İNANILMAZ FİYAT!

On sekizinci yüzyılın ikinci yarısında Mahmut Celaleddin tarafından yazılan Sultan Abdülaziz'e ait el yazması Kuran-ı Kerim rekor fiyata satıldı.

09 Ekim 2015 Cuma 14:26
İNANILMAZ FİYAT!

 Londra'daki Christie's Müzayede ve Sanat Evi'nde, 8 Ekim Perşembe günü yapılan İslami eserler müzayedesinin en gözde İslam eserlerinden biri olan Sultan Abdülaziz'in kızı Nazime Sultan'ın kütüphanesinden çıkma olan Kuran, Suudi Arabistan Kralı tarafından Irak Başbakanı El Geylani'ye hediye olarak verildi.

'BENZERİ BULUNMAYAN KURAN'

DHA'ya konuşan İslam eserleri koleksiyoncusu Yusuf Gezer, ‘‘Mahmut Celaleddin, Osmanlı’nın yetiştirdiği en büyük hattatlardan birisidir. Mahmut Celaleddin diğer hattatlardan farklı olarak, hiç bir hocası olmadan, Şeyh Hamidullah ve Hafız Osman’ı ekol olarak kabul ederek kendi kendine öğrenen bir hattattır” dedi. Gezer, benzeri bulunmayan İslam eserinin 540 bin sterline alıcı bulmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

“EN ÖNEMLİ İSLAM ESERLERİNDEN BİRİ”

Christie’s İslami Eserler Bölüm Başkanı Sara Plumbly ise, Sultan Abdülaziz'in kızı Nazime Sultan'ın kütüphanesinden çıkma olan Kuran’ın, en önemli İslam eserlerinden biri olduğunu söyledi.

Plumbly, Suudi Arabistan Kralı tarafından sürgündeki Irak Başbakanı El Geylani'ye hediye olarak verilen Kuran’ın, müzayedenin en değerli İslam eseri olduğunu ifade etti.

Son yıllarda İslami eserlere ilginin yükselen bir trendde olduğunu söyleyen Christie's İslami Eserler Bölüm Başkanı Sara Plumbly, Türkiye'de de önemli bir alıcı kitlesinin oluştuğunu belirtti.
Aynur TATTERSALL / LONDRA





DHA





Son Güncelleme: 09.10.2015 14:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol